GÖRENTAŞ: KAÇAK AVCILIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ

15 Nisan – 15 Temmuz tarihleri arasında uygulanacak Van balığı av yasağı öncesi kaçak avcılığın önüne geçmek için Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş başkanlığında koordinasyon toplantısı yapıldı. Görentaş, '15 Nisan tarihinde başlayacak Van balığı av yasağı süresince kaçak avcılığa izin vermeyeceğiz' dedi.

Özlem Tekin Alkan

Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ile Edremit, Tuşba İpekyolu, Muradiye ve Erciş İlçe Belediyeleri yetkilileri katıldı.

Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden Van balığı üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz'da tatlı sulara göç ediyor. Zorlu yolculukta eşsiz bir görüntü sergileyen Van balığının, kaçak avlanan balıkçıların hedefi haline gelmemesi için ilgili kurumlar ve güvenlik güçleri göl kenarındaki yerleşim birimlerinde ve tatlı su ağızlarında önlem alıyor.

“Kaçak avcılığa izin vermeyeceğiz”

Göreve başladıktan sonra av yasağının önüne geçmek için iyi bir çalışma sergileyerek takdir toplayan Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, “Van balığı av yasağı 15 Nisan tarihinde başlayacak. Yasak süresince müdürlüğümüz, jandarma, emniyet ve zabıta ekipleri görev yapacak. Av yasağı süresince denetim çalışmalarımız 7/24 esasına göre devam edecek. Av yasağı, balık boylarının uzaması ve popülasyondaki artışla beraber, balıkçılıkla geçinen 15 bin ailenin desteklenmesine katkı sunacaktır. Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kaçak avcılığa izin vermeyeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme