• Haberler
  • Ekonomi
  • Gram altında büyük patlama: Ünlü ekonomist kaç liraya çıkacağını duyurdu!

Gram altında büyük patlama: Ünlü ekonomist kaç liraya çıkacağını duyurdu!

İslam Memiş, borsa, altın, dolar ve euro ile ilgili yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. Altın fiyatlarının şu anki durumu hakkında bilgi veren Memiş, dolar sahiplerine ne yapmaları gerektiği konusunda da ipuçları sundu.

İslam Memiş, borsa, altın, dolar ve euro yatırımcıları için önemli açıklamalarda bulundu. Ons altın şu an itibariyle 1984 dolar seviyesinde bulunuyor.

Cuma günü 2.000 doların üzerine çıkan altın, haftayı 1993 dolar seviyesinden tamamladı. İslam Memiş, altının 1960 dolar seviyesine kadar gerilemesi durumunda alım yapmanın uygun olabileceğini ifade etti.

İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR VE EURO AÇIKLAMASI

Dolar TL kuru 2843 lira seviyesinde malum 2850 lira direncini takip edecektik Bugün gün içerisinde o beklediğimiz 2850 lira seviyesi test edildi. Hatta 2851 lira seviyesi test edildi şu anda 2844 lira seviyesinde olduğunu gözlemliyorum. Özellikle Dolar TL kurundaki Hedef 29 ve yıl sonunda da 2970 lira seviyesinde yukarı yönlü hareketler devam ediyor.

İnternet üzerindeki fiyatlar üzerinden varlıklarını yön vermeyin uyarılarım vardı tekrar etmekte fayda var bu tür manipülasyonlara karşı uyanık olmak lazım. Böyle bir şey şu anda söz konusu değil finansal piyasalarda her şey olabilir. Ancak koşulların oluşması durumunda bir geri çekilme mümkün olabilir. Şu anda döviz kurularının gerilemesiyle ilgili ortada herhangi bir koşulun oluşmadığını özellikle belirtmek isterim.

Euro dolar paritesinde hedefimiz 1.07 seviyesiydi. Özellikle 1.450 1.5 bandında buraların oldukça ucuz olduğunu sık sık diğer videolarımda bir ay boyunca ifade ettim. Eylül ayında özellikle bedavaydı bu fiyatlar elinde dolar bulunduranlar mutlaka Euro pozisyonu almalı uyarılarım vardı.

Şu anda 1732 seviyesinde Euro Dolar paritesi. Bu hafta 1.06 seviyesine kadar bir puanlık bir geri çekilmenin mümkün olacağını ben tahmin ediyorum Yine elinde dolar bulunan olanlar veya eline yeni dolar geçmiş olanlar euroya geçmek için yine iyi bir fırsat yakalamış olacaklar.

Yine orta ve uzun vadedeki beklentimiz devam ediyor. 1.12 devamında 1.15 seviyesi Euro TL kuru 30 lira 54 kuruş. Yani burada da yükselişle haftanın ilk işlem gününü tamamladığını gözlemliyoruz. Yine 30 lira seviyesinin altında geçen hafta sert düşüşler vardı özellikle Filistin İsrail savaşı başlayınca altın yükseldi dolar yükseldi borsa yükseldi.

Sadece en ucuz bunların arasında Euro kalmıştı. Ben de dedim ki bunların arasında en ucuz şey Euro. Euro ile ilgilenin uyarılarım vardı yine Euro TL kurundaki beklentim yukarı yönlü devam ediyor. Özellikle 2024 yılında 50 lira seviyesi TL bazlı görülebilir diye düşünüyorum.


İSLAM MEMİŞ'TEN ONS VE GRAM ALTIN AÇIKLAMALARI

Ons altın 1984 dolar seviyesinde şu an itibariyle. Cuma günü malumunuz 2.000 dolar seviyesinin üzerine kadar yükselmişti haftayı 1993 dolar seviyesinden tamamladı. Yine hem cuma günkü videomda hem de sosyal medya paylaşımlarıma 1960 dolar seviyesine kadar geri çekilmesi lazım bu sefer alım yapabiliriz uyarılarım vardı.

Şu anda bu geri çekilmenin sınırlı kaldığını gözlemliyoruz. Özellikle dolar endeksini takip etmeye devam ediyor. Bakalım 1980 dolar seviyesinin altında ne kadar tutunabilecek. Burayı yakından takip etmeye devam ediyorum ama trend yukarı altın fiyatlarında özellikle ons tarafta... 2.000 dolar seviyesinin üzerinde. Bu yıl sonuna kadar yerleşen bir ons görürüz ve 2024 yılında 2350 dolar seviyesine kadar bu yükselişlerin devam ettirebilir.

Son bir kar satışı son bir düzeltme ondan sonra altın treni kalkıyor arkadaşlar. Bu trenin ons tarafa gideceği yer hedef 2350 dolar seviyesi. Gram tarafında da yine bir miktar geri çekilme gördük Yine sosyal medya hesabımdan geçen hafta şöyle bir mesaj vermiştim. 2 Cumadır gram altın TL fiyatı serbest piyasalarda fiziki tarafta 1873 lira seviyesini test etti. Şimdi son bir hamlesi var bu sefer 1880 lira seviyesine yukarı yönlü kıracaktır. Yani yıl sonu beklentimiz gerçekleşecektir ancak 1873 lira seviyesini ikinci kez test etmesine rağmen acele etmeyin kenarda bekleyin uyarılarım vardı.

1860 dolar seviyesin karşısındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa girebiliriz. Yani 1873 liradan 1880 liradan gram altın alınmaz uyarılarım vardı. Şu anda 1846 1852 lira aralığında gram altın TL fiyatı burada haftanın ilk işlem gününde yani bugün gram altına 20 lira değer kaybettiğini gördük. Yani Cuma günü sabredenler almayanlar iyi bir karar vermiş oldu. Tekrar ons altındaki bu baskılanma ile birlikte 1840 1830 lira destek seviyelerini takip ediyor olacağım.

Son demler ondan sonra hedef 2.000 TL seviyesi. Arkadaşlar bu yıl bitmeden 2.000 TL seviyesini gözünü kestiren bir gram altın karşımızda duruyor. Yine 2024 yılı ile alakalı 2024 yılının yarısına kadar olan süreçte 2.500 lira öngörüm halen devam etmekte. O yüzden altın borcu olanlar düğün yapacak olanlar altın yatırımını düşünenler bu bu seviyeleri tekrar göz önünde bulundurması gerektiğini belirtmek isterim.

Bakmadan Geçme