• Haberler
  • Ekonomi
  • Gram altında fiyatlar uçuşta! İslam Memiş'ten çarpıcı rakamlar...

Gram altında fiyatlar uçuşta! İslam Memiş'ten çarpıcı rakamlar...

Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş Gram altındaki yükselişler hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Uzman Memiş'in verdiği rakamlar...

İslam Memiş, yurttaşların, dolar kuru artışıyla hızla yükselen gram altın için son bir satın alma fırsatı olacağını söyledi. Altın sektörü son zamanlarda hızlı fiyat artışıyla dikkat çekti. Bu hafta ons altın 1.960 dolarlık bir seviye gördü. İslam Memiş'in dikkat çeken beyanı: Yıl sonunda gram altın ne kadar olacak?

Son dönemde gram altının yükselmesinin nedeni dolar mıydı? İslam Memiş'ten bu konuda yeni bir değerlendirme geldi. İşte gram altında beklenebilecek en yüksek rakam...

Altın sektörü son zamanlarda hızlı fiyat artışıyla dikkat çekti. Bu hafta ons altın 1.960 dolarlık bir seviye gördü ve son dönemlerin en yüksek haftalık kapanışını yapacak. Ons altın fiyatı artarken gram altın da bu durumdan etkileniyor. Altın sektörünün güncel durumunu Altın ve Para Piyasalarının bilirkişisi İslam Memiş değerlendirdi. Altın fiyatları ne kadar olacak? Beklenen fiyat seviyeleri nelerdir? Altın yatırımcısı ne yapmalı? Altında satın alma fırsatı olacak mı?

 

KAR SATIŞLARI BAŞLADI

Ons altın için fiyat tahminini açıklayan İslam Memiş, “Altının ons fiyatı 1.956 dolarlık bir seviyede bulunuyor. Bu hafta 1.960 dolarlık dirence dikkat çekmiştim. Bu beklentim gerçekleşti ve kar satışları harekete geçti. Teknik olarak 1.928 dolarlık seviyeye kadar bir geri çekilme yaşanabilir. Bence bu geri çekilme, ons altın için son geri çekilme olacak. Ardından ons altın hızla 2.150 dolarlık seviyeye doğru ilerlemeye başlayacak. Ons altında 1.928 dolar – 1.930 dolar aralığı son bir satın alma fırsatı olacaktır. Eğer bu geri çekilmeler oluşursa çok yakından izlenmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

DEV MAKAS ARALIĞI

Gram altın ile işlem yapacaklara makas aralığı konusunda uyarıda bulunan İslam Memiş, “Gram altın ekranlarda 1.640 TL olarak görülüyor. Ancak serbest piyasada 25 TL’lik bir makas aralığı mevcut. Şu an serbest piyasalarda gram altın 1.659 TL seviyesinde. Gram altın işlemi yapacakların bu makas aralığına dikkat etmeleri gerekiyor. Dikkat etmeyenler işlem yaparken büyük zarara uğrayabilirler.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN'IN YIL SONUNDA BULACAĞI FİYAT

Gram altın için fiyat tahminini açıklayan İslam Memiş, “Dolar kuru nereye giderse gram altın da oraya gidecek. Dolar kurunda yaşanan geri çekilme ile gram altında 1.630 TL destek seviyesini takip edeceğiz. Ancak yıl içerisinde önce 1.750 TL ve ardından 1.800 TL seviyesini hedefleyen bir gram altınla karşılaşacağız. Yılın ilk yarısında dolar kurundan destek alan gram altın, yılın ikinci yarısında ons altından destek alıp rekor seviyelerini test edecektir. Gram altından çıkış yapmayı düşünenlerin biraz daha sabırlı olmaları gerekmektedir.” şeklinde ifade etti.

Bakmadan Geçme