• Haberler
  • Ekonomi
  • Gram altını olan yaşadı: Kuyumcular bu seviyeye çıkacak dedi...

Gram altını olan yaşadı: Kuyumcular bu seviyeye çıkacak dedi...

Kuyumcu esnafı, 2024 yılında altın fiyatlarında yükseliş beklentisi içinde. Uzmanlar, gram altının 2,500 TL'ye kadar çıkabileceğini öngörüyor. Ortadoğu'daki çatışmaların da altın fiyatlarını olumlu yönde etkileyebileceği vurgulanıyor.

Gram altını olan yaşadı: Kuyumcular bu seviyeye çıkacak dedi...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuyumcu esnafı, 2024 yılında altın fiyatlarında artış beklentisi taşıyor. Erhan Şakar gibi sektörün önde gelen isimleri, gram altının 2024'te 2,500 TL seviyesine kadar yükselebileceğini tahmin ediyor.

Şakar, Ortadoğu'daki çatışmaların altın fiyatlarına olumlu etki yapabileceğine dikkat çekiyor ve altının son 10 yılda gösterdiği büyük artış trendinin devam edeceğini belirtiyor.

Şakar, Ortadoğu'da devam eden çatışmaların altın fiyatlarını olumlu yönde etkileyebileceğini, son 10 yılda altının 10 kat arttığını ve yükseliş trendinin sürdüğünü belirtti.

Diğer bir uzman Zekeriya Tonyalı ise benzer görüşü paylaştı. Tonyalı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının altına etki edebileceğini, küresel belirsizlik ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle gram altının 2,000 TL'nin üzerine çıkabileceğini, hatta 2,300-2,500 TL arasında değişebileceğini ifade etti.

Uzmanlar, altının güvenli bir yatırım aracı olmaya devam ettiğini ve yatırımcıları mahcup etmeyeceğini vurguladı. Ancak altın fiyatlarını tahmin etmenin zor olduğu, çok sayıda faktörün etkisinin bulunduğu belirtildi. Yatırımcıların, uzman görüşlerine ek olarak piyasa koşullarını yakından takip etmeleri önerildi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme