Gülaçar'dan Malazgirt ve Büyük Taarruz mesajı

Yerel seçimlerde AK Parti'den Saray Belediye Başkan Aday Adayı olan İrfan Gülaçar, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ve 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz'un yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gülaçar mesajında, Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te 26 Ağustos 1071'de başlattığı şanlı yürüyüşü, 26 Ağustos 1922'de Büyük Taarruz ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yönetimindeki Türk ordusu Büyük Taarruz ile Anadolu'nun sonsuza dek Türk vatanı olarak kalmasını sağlayarak Cumhuriyet'le taçlandırdığına işaret etti. 

Gülaçar mesajında 1071’de kazanılan zaferle Anadolu’yu bize yurt yapan ecdadımızın; bu topraklarda adalet, merhamet ve barışın timsali olmuş bir medeniyetin temellerini attığını söyledi.

Şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi´yle Anadolu’yu vatan kılan ecdadımızın, bin yıldır bu topraklarda mücadele verdiğini aktaran Gülaçar, “Milletimize yeni bir vatan, yeni bir istikbal kazandıran Malazgirt Zaferi´nin 953. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Malazgirt Zaferi, ecdadımızın dünyanın en güçlü devletine karşı göstermiş olduğu bir destansı savaşın adıdır. Bu destan milletimizin bu toprakları vatan kıldığı zaferin adıdır. Türkiye Cumhuriyeti de Malazgirt´le birlikte atılan o sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Atalarımızın bizlere bıraktığı mirasa en güzel şekilde sahip çıkmak bu topraklarda yaşayan bizlerin asli görevidir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde; bizlere bu toprakların kapılarını açan Sultan Alparslan ve kahraman askerlerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm halkımızın 26 Ağustos Malazgirt Zaferi´ni kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

Malazgirt Zaferi'nin ve Büyük Taarruz'un yıl dönümünü kutlayan Gülaçar, “Malazgirt’ten Büyük Taarruz’a bu eşsiz zaferlerin komutanları Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimizi de minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun” dedi. 

Bakmadan Geçme