Güler: ‘Kadınlar ve Çocuklar Hedef Alınıyor’

KJA Van Aktivistleri son günlerde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve Kadın ölümlerini basın açıklaması ile protesto etti.

İlhan Siyahtaş

Musa Anter Barış Parkında KJA Van Bileşenleri tarafından organize edilen basın açıklamasına HDP İl Eş Başkanı Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Caziye Duman, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Çelik, KJA Van Aktivistleri ve kadınlar katıldı.

Basın açıklaması öncesi HDP İl Eş Başkanı Derya Hayva ile Kadın polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik esnasında kadın polislerin kendisine hakaret ettiğini HDP İl Eş Başkanı Derya Hayva hakaret eden polis hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

“Kadınlar İçin Buradayız”

Musa Anter Barış Parkında toplanan kadınlar adına açıklama yapan KJA Van Aktivisti Dilek Güler, “ Bugün buraya hepimiz kadar yaşam hakkına sahip olduklarına inandığımız ancak bu hakları, devlet eliyle yok sayılmış ve yaşamdan koparılmış kadınlarımız için toplandık. Direnişimiz, iktidar sağlamak için yaşam hakkını hiçleştirmeye çalışan katliamları tazminat hesapları ile yasallaştırmaya çalışan vahşi düzen kurma anlayışına karşıdır. AKP iktidarının  senden olmayanları, karşıtını yok et siyaseti ile bir katliam realitesi ile biz kadınları karşı karşıya bırakmıştır. Cizre’de, Silopi’de, Nusaybin’de, Dargeçit’te, Sur’da yaşanan kadın katliamları AKP karşıtını yok et siyasetinin bir sonucudur. AKP kirli savaş taktiği ile Cizre’de Güler Yanalak ve üç çocuk annesi Hediye Şen’in evinin önünde sekiz kurşunla vurularak öldürülmesi. Yine ilçede top atışlarının olduğu sıralarda Zeynep Yılmaz’ı başından hedef alarak ölümüne sebep olmuşlardır” dedi.

“Kadınlar ve Çocuklar Hedef Alınıyor”

AKP iktidarının kadın iradesi karşısında var olduğu sürece hiçbir zaman yaşamı köleleştiremeyeceğini söyleyen Güler, “ AKP 21. Yüzyılda dahi kadın bedeninden intikam almaya çalışıyor. Kadın öz savunma iradesi bugün bu gücün çok açık bir ifadesidir. Devletin katliam politikası; katliamlar ve sistematik fiziki soykırım politikası artık sınır tanımaz bir şekilde başta kadınlar ve çocuklar hedef alınmak üzere tüm halkımız üzerinde hız kesmeden devam etmektedir. Bu ülkede bir ışık parlıyorsa ve gelecek hepimiz için hala umut ise biz kadınların özgür yaşam mücadelesidir, direnişidir” diye konuştu.

Musa Anter Barış Parkına gelen kadınlar burada basın açıklamasını okuduktan sonra beş dakikalık oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

Bakmadan Geçme