Gümrüklerde tarihi dönüşüm

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gümrük kapıları ve hizmetlerine 500 milyon doların üzerinde yatırım yapıldığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, 'TOBB eliyle şu ana kadar toplamda 10 gümrük kapısının modernizasyonu tamamlandı' dedi.

Gümrük kapılarında hem bürokrasiyi azaltacak hem de güvenliği sağlayacak teknolojik dönüşüm sürüyor. Konu hakkında bilgi veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB'un iştiraki Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ'nin (GTİ) bugüne kadar modernize ettiği tesislere 500 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirterek, "Her yıl gümrük tesislerinin bakım-onarım, aydınlatma ve bunun gibi operasyonel giderleri için 20 milyon doların üzerinde bir maliyet oluşuyor" ifadesini kullandı.

10 TESİS TAMAMLANDI

Ticaret Bakanlığının, son 10 yılda dijital çağa ayak uydurma noktasında büyük ilerleme kaydettiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, birçok dış ticaret işleminin artık ilgili idareye fiziken gitmeye gerek kalmadan yapılabildiğini anlattı. TOBB eliyle şu ana kadar toplamda 10 gümrük kapısının modernizasyonunun tamamlandığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, Kapıköy Gümrük Kapısı çalışmalarının bitirilmesiyle bu sayının 11 ulaşacağını kaydetti.

SARP VE KAPIKÖY SIRADA BEKLİYOR

Hisarcıklıoğlu, "Yenilenen Sarp Gümrük Kapısı ve İran ile artan ticarete olumlu katkı sağlayacak, inşaatı devam eden Kapıköy Gümrük Kapısı'nın da hizmete açılması planlanıyor" şeklinde konuştu.

YENİŞAFAK

Bakmadan Geçme