Gürpınar Belediyesi'nden taziye evlerine destek

Van’ın Gürpınar Belediyesi, kendi taziye evlerini yapan mahallelilere malzeme desteğinde bulunuyor.

Van’ın Gürpınar Belediyesi, kendi taziye evlerini yapan mahallelilere malzeme desteğinde bulunuyor. 
Yürüttüğü çalışmalarla halkın tüm sorunlarına eğilen Gürpınar Belediyesi, kurduğu Muhtarlıklar Müdürlüğü aracılığı ile tüm mahallelerde halkın kendi imkanları ile yapmaya çalıştığı taziye evlerine malzeme desteğinde bulunuyor. Şimdiye kadar 58 taziye evine inşaat malzemesi desteğinde bulunan belediye, halktan büyük takdir topladı. Gürpınar Belediyesi Muhtarlıklar Müdürü Hekim Koç, taziye evlerinin mahalleli için son derece önemli olduğunu belirterek, "Eskiden taziye evleri, yaşamını yitiren insanın evinde yapılırdı. Bu da son derece zahmetli oluyordu. Ancak taziye evleri aracılığı ile insanlar taziyelerini daha rahat bir ortamda kabul etmeye başladılar. En önemlisi de insanlar, yaşamını yitiren insanın ardından taziye evlerinde bir araya geliyor ve acılarını paylaşıyorlar. Bu anlamda taziye evleri insanların bir araya gelmeleri, acılarını paylaşmaları ve yardımlaşma açısından son derece önemlidir. Biz belediye olarak bundan hareketle, kendi mahallesine taziye evi yapma imkanı bulunmayan mahallelerimize destek verme kararı aldık" dedi.
Taziye evlerine yapılan yardımların bir bölümünün Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığına dikkat çeken Koç, "Taziye evlerine şimdiye kadar 202 ton demir, 15 bin torba çimento, 200 bin metreküp kum, 300 bin adet briket, 5 bin metrekare fayans, bunun dışında başka kalemlerde de çeşitli yardımlarda bulunduk. Bu yardımlarımızı mağdur ve yoksul ailelere de yaptık. Şimdiye kadar yaklaşık 250 aileye de ev yapabilmeleri için bu tarz yardımlarda bulunduk" diye konuştu.
Taziye evleri biten mahallelere masa ve sandalyelerin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını belirten Koç, bu gibi yardımların devam edeceğini söyledi.

Bakmadan Geçme