Gürpınar'da mobil kanser tarama aracı kuruldu

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Gürpınar ilçesinde mobil kanser tarama aracı kurularak Gürpınar halkına ücretsiz kanser taraması imkanı sunacak.

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Gürpınar ilçesinde kanser taramaları için bulunan kanser tarama aracını ziyaret ederek, personeli üstün gayretlerinden ötürü tebrik etti. İki hafta boyunca ilçede hizmet verecek olan mobil tarama aracı, Gürpınar halkına ücretsiz kanser taraması imkanı sunacak.

Ziyaret sırasında personelle sohbet eden Dr. Tosun, kanser taramalarının erken teşhis ve tedavi için büyük önem taşıdığını vurguladı. Dr. Tosun, "Sağlık taramalarıyla kanserin erken teşhis edilmesi, tedavi sürecinde büyük fark yaratmaktadır. Gürpınar halkının bu hizmetten yararlanmasını önemle tavsiye ediyorum. Personelimizin gösterdiği özverili çalışmaları takdir ediyor ve kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Van İl Sağlık Müdürü, tüm Gürpınar halkını mobil kanser tarama aracına davet ederek, iki hafta boyunca sunulacak bu önemli sağlık hizmetinden faydalanmaları çağrısında bulundu.

Vansesi Haber


 

Bakmadan Geçme