Güvenlik görevlileri şehitlik hakkı istiyor

Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağrıcı sendikasının Van şubesi tarafından gerçekleştirilen iftar programına katıldı. Çağrıcı, 'Bizlerin toplumda bir saygınlığı yok. Bu saygınlığı göstermeyenler yine bizleriz. Bizler görevimiz başında vuruluyoruz. Kanun nezdinde bizler de şehitlik hakkı istiyoruz' dedi.

Rıdvan Can

Türk İş Konfederasyonuna bağlı Güvenlik İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen iftar programına Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağrıcı, Genel Başkan Yardımcıları Fevzi Karataş, Ünal Keskin, Caner Yılmaz, Ahmet Doruk, İl Başkanı M. Naci Beyter, İl Başkan Yardımcıları Selami Bilen, Metin Erol, Bölge Uzmanı Ersin Ebiri, Hukuk Müşaviri Levent Atabey ve binin üzerinde yakın davetli katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen iftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağrıcı, “Bizler bir ailenin parçasıyız. 81 ilde örgütlüyüz. Van benim için önemli bir il. Şu anda gururlanmamak elde değil. Sendikamıza gönül vermiş herkese çok teşekkür ediyorum. Bizim bir sorunumuz var. Biz güçlü bir konfederasyonun üyesiyiz. Bizler özel güvenlik görevlisiyiz. Toplumun her alanında başka görev yapan bir meslek yok. Hastanede özel güvenlik var, okulda özel güvenlik var. İş hayatında özel güvenlik var. Sosyal hayatın olduğu her yerde varız” dedi.

Çağrıcı, kanun nezdinde şehitlik hakkı istediklerini belirterek, “Bizler görevimiz başında vuruluyoruz. Kanun nezdinde bizler de şehitlik hakkı istiyoruz. Devlet maalesef hak ettiğimiz değeri vermiyor. Bizler taşeron sistemiyle çalışıyoruz. Bizler asil bir iş yapıyoruz. Can, mal hatta namus koruyoruz. Önemli görev yapıyoruz ama hak ettiğimiz değeri görmüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme