Güzeldere tüneli bir an evvel hizmete açılmalı

Van-Hakkari kara yolu güzergahında bulunan '32 virajlar' olarak bilinen 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nin aşırı yağışlardan dolayı geçtiğimiz günlerde 2 saat ulaşıma kapandığını belirten sürücüler, özellikle kış aylarında Güzeldere Geçidi'nin ulaşıma geçit vermediğini, yapımı devam eden tünelin bir an evvel bitirilerek hizmete açılmasını istiyorlar.

Van-Hakkari kara yolunun 80. kilometresinde bulunan ve "32 virajlar" olarak bilinen 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi, aşırı yağışların ardından yola sürüklenen kum ve taşlardan dolayı 2 saat ulaşıma kapandı. Vatandaşlar, özellikle kış aylarında bu geçidin sık sık ulaşıma kapandığını yapımı devam eden tünel çalışmalarına hız verilerek bir an önce tamamlanmasını talep ettiler.

Bölge sakinleri, Güzeldere Geçidi'nin zaman, zaman ulaşıma kapanması nedeniyle Van-Hakkari arasında bağlantının kesildiğini, bu durumun ekonomik ve sosyal hayatı olumsuz etkilediğini söylediler. Özellikle ticari faaliyetler, sağlık hizmetleri ve eğitim gibi alanlarda ciddi aksamalar yaşandığı belirtildi.

Güzeldere tüneli bir an evvel hizmete açılmalı

Vatandaşlar, Güzeldere tüneli çalışmalarının tamamlanarak hizmete açılıp hayata geçirilmesi durumunda, kış aylarında yaşanan olumsuzluklar yolun ulaşıma kapanma sorununun çözüleceği ve bölgenin ulaşım bağlantısının kesintisiz sağlanacağı ifade edildi.

Güzeldere Geçidi, Van- Hakkari arasındaki en önemli karayolu bağlantısı olması nedeniyle, bölge sakinleri tarafından büyük önem arz etmektedir. Tünel projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için ilgili kurumlardan somut adımlar atılması bekleniyor.
Bölge halkı, Güzeldere Geçidi'nin sürekli kapanmasının ekonomik, sosyal ve günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini belirterek, çözüm bulunması için yetkililerden destek talep etti. Vatandaşlar, tünel projesinin bir an önce tamamlanarak hizmete alınmasının bölge için hayati önem taşıdığını vurguladılar.

Güzeldere Geçidi, virajlı yollarıyla sürücüler için ciddi tehlike oluşturuyor. Yıllardır birçok ölümlü trafik kazasının yaşandığı ve olumsuz hava koşullarında yolun trafiğe kapanarak araçların mahsur kaldığı bu bölgeye, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tünel yapılması kararı verilerek yapım çalışmaları başlatıldı.

Güzeldere tüneli bir an evvel hizmete açılmalı

Vatandaşlar, "Yıllardır bu yolda çok canlar yitirdik. Maddi hasarlı kazalar yaşandı. Ümit ederiz bu tünel bir an evvel açılır ve herkes rahat bir nefes alır. Bu yol hem uluslararası hem de Hakkari'yi ve birçok ilçeyi Van'a bağlıyor. Sınır yolu olduğu için tır ve kamyonlar da bu güzergahı yoğun kullanıyor. Temennimiz bu tünelin kısa sürede bitirilerek açılması" diye yetkililere seslendiler.

Güzeldere Geçidi'nin özellikle kış aylarında ulaşıma kapanması, bölge halkı ve yolculara büyük sıkıntılar yaşatıyor. Vatandaşlar, tünel çalışmalarının bir an önce tamamlanarak geçidin hizmete açılmasını istiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Güzeldere Geçidi tünel çalışmalarına devam ediyor. Tünelin bir an önce tamamlanmasıyla, hem sürücülerin hem de bölge halkının can ve mal güvenliği sağlanacak. Ayrıca, Hakkari'yi Van'a bağlayan uluslararası yol üzerindeki bu geçidin devamlı şekilde ulaşıma açık kalması bekleniyor.

Bakmadan Geçme