HACIBEKİR YOLU HİZMETE HAZIR

Çeşitli kazaların meydana geldiği, vatandaşların yoğun şikayetçi olduğu, yaşanan sorunları gazetemizin 07 Temmuz 2012 tarihli sayısında manşetten gündeme taşıdığı Hacıbekir (Kışla) Caddesinin yol çilesi bitiyor. Kış sezonunun en sorunlu caddelerinden biri olan Hacıbekir (Kışla) Caddesinin tüm altyapısı ve asfalt çalışmaları nihayet bugün tamamlanarak Perşembe günü tamamlanmış haliyle hizmete açılacak
Kış aylarında kentin en sıkıntılı yollarından biri haline gelen Hacıbekir (Kışla) Yolu'nda sezon başında başlayan altyapı, kaldırım, refüj, drenaj, doğalgaz, su, kanalizasyon ve elektrik çalışmaları tamamlandı. Asfalt çalışmalarına başlanan Hacıbekir Caddesi'nde Karayolları standardında asfalt serimi yapılıyor. Geçen yıl 2,5 kilometrelik bir şeridi tamamlanan yolun geriye kalan şeridi de tamamlanarak hizmete sunulacak. Esnaflar, kış aylarında,  köstebek  yuvasına dönen,  toz,  çamur    nedeniyle kötü durumda olan  yolun tamamlanmasından memnun olduklarını dile getirdiler.
Çalışmanın yapıldığı yol üzerinde bulanan esnaflardan Abdulmecit Kurt, "Belediye depremden dolayı biraz hizmette geri kaldı. Deprem sonrası hizmete kaldığı yerden devam emesi bizleri memnun etti." diye konuştu. 
Hacıbekir Caddesi'ni kullandığını aktaran Ayhan Tavşan adlı vatandaş ise "Bir yıldır bu caddeden geçilmiyordu. Şimdi çok güzel oldu. Çamurdan, tozdan geçilmeyen caddemiz şimdi asfaltta kavuştu. Tüm belediye çalışanlarını tebrik ediyorum." dedi.
Yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Fen İşleri Müdürü Bekir Kıran, Hacıbekir caddesinin tüm çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini belirterek, "Kışla caddesinin ardından bu kez Erek Dağı Caddesi (Şuşanıs Yolu'nu) asfaltlayacağız. Ramazan ayı öncesi buradaki çalışmalarımızı bitireceğiz.
Kıran "Yaklaşık 3 yıldır Hacıbekir caddesi yolunda alt yapı çalışması devam ediyordu. Su ve Kanalizasyon müdürlüğümüz bu yolda 3 yeni ana hat çekti. Doğalgaz, TEDAŞ ve Telekom ile görüşerek alt yapı çalışmasını bitirdik. Belediye olarak da yağmur suyu drenaj çalışmamızı başlatarak, alt yapısını tamamen bitirdik. İlk etapta Maraş Caddesinden, İkinisan kavşağına geldik, 3 gün öncede Kışla'dan başlayarak yolun asfaltını bitirme aşamasına getirdik" dedi.
Kışla Yolu'nun bitirilmesi ile birlikte Erek Dağı Caddesi'nin 4 kilometrelik yolun asflat çalışmalarının başlanacağını aktaran Kıran, "Erek Dağı Caddesi'ndeki tüm çalışmaları bitirerek asfalta hazır hale getirdik. Ramazan ayı öncesi bu yolda da çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.
vanhaber,haberlervan,cadde,asfalt,yol,belediye

Bakmadan Geçme