Hain saldırı: 10 şehit

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit sayısı 10'a yükseldi

Alınan bilgilere göre, Tendürek Dağı bölgesindeki Gökçebulak köyü mevkisinde korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 7 köy korucusu, bir uzman çavuş ve bir asker şehit olurken, 3 asker ve 2 vatandaş yaralanmıştı. Yaralı vatandaşlardan eski korucu olan 1 kişi de hayatını kaybetti. Bölgede teröristlere yönelik operasyonlar devam ediyor.

 Şehitlerin cenazesi otopsi için Erzurum'a gönderildi

 Çatışmada şehit olan 9 güvenlik görevlisinin cenazesi, otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Dün gece saat 21.00 sıralarında Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak köyü Karakuş mevkiinde, PKK’lı teröristler tarafından koruculara ait noktaya uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmişti. Çıkan çatışmada 7 korucu ile 1 uzman çavuş şehit olurken, yaralı olan 1 jandarma er de kaldırıldığı hastanede şehit düştü. 9 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü çatışmalar sonrası bölgede havadan ve karadan operasyon başlatıldı.
Öte yandan, korucuların cenazeleri Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ndeki ön otopsinin ardından detaylı otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Hastane bahçesinde toplanan şehit yakınları ise gözyaşı dökerek sinir krizleri geçirdi.

Bakmadan Geçme