HAKEM VE GÖZLEMCİLER SEZONU AÇTI

Van'da amatör ve profesyonel ligde görev alacak hakem ve gözlemciler, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Van Şubesi'nin Van Atatürk Şehir Stadyumunda düzenlediği törenle sezonu açtı.

Rıdvan Can

 

Önce Van Atatürk Şehir Stadyumunda gerçekleştirilen sezon açılışının ardından aynı gün bir otelde dayanışma gecesi düzenlendi.

Geceye Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu,  Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Emniyet Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Dilek, TFFHG Başkanı Taner Coşkun, Bölgesel Kurul Üyesi Yusuf Demirkıran, İl Hakem Kurulu Başkanı Zafer Korkmaz, ASKF Genel Sekreteri Çetin Atacan, İl Tertip Komitesi Başkanı Nurettin Tuğrul, Gençlikspor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, Van Büyükşehir Belediyespor yöneticisi Sacit Solmaz, hakem ve gözlemciler katıldı.

“İşbirliğiyle Van’da çalışıyoruz”

Gecede konuşan TFFHG Başkanı Taner Coşkun, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini belirterek, “Sayın Valimizin, devlet büyüklerimizin aramızda olması tabi ki çok güzel bir şeydir. Gençlerimizi şevklendiriyor. Onların önünü daha çok açıyor. Onlara daha çok özgüven aşılıyor. Bu özgüvenle ilimiz Doğu Anadolu Bölgesinde pilot il olma hasebiyle daha da ileri gidebileceğini ve onların desteğini çok önemsiyoruz. Sayın Valimiz, paşamız ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk hakikaten bizlere çok büyük destekler veriyor. Ben kendilerine teşekkür ederim. Ülkemizin bulunduğu durumu atlatmak için birlik, beraberlik ve dostluğa çok ihtiyacımız var. Bunun saha içinde daha çok önemi var. Biz hakemlerimizi dernek ve genel merkez olarak korumaya çalışıyoruz. İl Hakem Kurullarımız gerekli eğitimleri veriyor. Bölgesel kurullarımız hakemlerimizi maçlara gönderiyor. Bu işbirliğiyle Van’da çalışıyoruz. Van’da hakemlerimizin Süper Ligde maç yönetmesini özler hale geldik. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Sayın Valimiz Van Büyükşehir Belediyespor için çok büyük emek sarf ediyor. İnşallah bu emeklerinin hakkını alır ve bizde bundan faydalanırız” dedi.

“Van’da sadece 2 tane amatör saha bulunuyor”

Daha sonra konuşan İl Hakem Kurulu Başkanı Zafer Korkmaz, Van’da spora ilginin gösterilmesi gerektiğini söyleyerek, “Sayın Valimizin aramızda olması mutluluk vericidir. Her türlü desteği bize sundu. Kendisine teşekkür ederiz. 1979 yılında Van’da futbol oynarken 17 tane futbol sahası vardı. O zamanki nüfusumuz 35 bin kişiydi. Şimdi nüfusumuz 1 milyonu geçti. Van’da sadece 2 tane amatör saha bulunuyor. İlimizde spora yönelik yatırımlar yaparsak çok iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Bütün arkadaşlarımızla beraberlik içinde çalışmalıyız. Sporda bayan arkadaşlarımıza da şans vermeliyiz. Bayanlar sahada daha çok olursa kötü tezahüratlarda biter. Çünkü bu yörenin güzel bir özelliği vardır. Bayanlara çok büyük saygı gösterirler. Biz şuan 4 bayan hakemle başladık ama inşallah bu sayıyı 50’ye çıkaracağız. Çeşitli klasmanlarda burada hakemler var. 2. Lig, 3. Ligde maç yönetiyorlar ve inanın ki Doğu Anadolu Bölgesinin en iyi hakemledir. Van Büyükşehir Belediyespor’un üst liglerde olması bizim hakem sayımızı yüzde 50 artırır. Çünkü klasmanlar bölgesel yapıya göre yapılıyor. Van Büyükşehir Belediyespor başarılı olduğu sürece biz Süper Lige hakem gönderebileceğiz. Bu ülkenin geleceği gençlere bağlıdır. Spora ne kadar büyük önem verirsek o kadar geleceğimize sahip çıkarız. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın tek yolu spordur” ifadelerini kullandı.

“Van son birkaç yılda önemli mesafeler kat etti”

Son olarak konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van’ın güzellikleriyle anıldığını belirterek, “Futbola ve spora özel bir ilgim var ve spor camialarıyla bir araya geldiğimde bambaşka bir duyguya kapılıyorum. Van’da güzel şeyler oluyor. Van’da huzurla birlikte terör meselesinin minimize edilmesiyle birlikte birçok güzellik ortaya çıkıyor. Az önce başkanımızın da belirttiği gibi 1970-1980’li yıllarda birçok saha vardı. İnsanlarımız spora büyük ilgi gösterirdi ama sahaları, sporcuları ve gençleri aldılar yerine terör, kan ve gözyaşı geldi. Van uzun yıllar maalesef hep olumsuzluklarla anıldı. Ama şimdi çok şükür çok farklı bir noktaya geldik. Terör anlamında paşamıza ve emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum. Hakikaten tüm bölgede ve Van’da son birkaç yıldır çok önemli gelişmeler kat edildi. Çok büyük operasyonlar neticesinde bugün terör örgütü mensupları hareket edemez noktaya geldiler. Çok şükür Van artık huzurlu bir şehir olarak artık kanla, gözyaşıyla değil turizmle, ziyaretçileriyle, güzellikleriyle, ışıl ışıl geceleriyle, gündüzüyle, kalabalık caddeleriyle, cıvıl cıvıl sahilleriyle ulusal ve uluslararası basında yer alıyor” dedi.

 “Sportif alanda bütün projelere destek vermeye hazırız”

Spor alanında Van’ı daha ileriye taşıyacak bütün projelere destek vermeye hazır olduklarını vurgulayan Vali Zorluoğlu, “Sporda bu güzelliklere ekstra güzellik katacak bir alan ve inşallah hep birlikte Van’ı daha yukarılara taşımamız gerekiyor. Bu manada gerek Vali, gerek Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak sizlerle sürekli beraber olacağımızı daha önce ifade etmiştim. Destek konusunda elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğiz. İnşallah bu sene bütün alanlarda çok başarılı bir sezon geçiririz. Kadın hakemlerimizi çok önemsiyoruz. Sayılarının artması gerektiğini de düşünüyorum. Biz devlet olarak bu sezonun çok iyi geçmesi için her türlü tedbirimizi alıyoruz. Ama derneklerimizle ve taban birliklerimizle birlikte hareket etmek istiyoruz. Şehrin faydasına olacak, gençlerimizi futbola yönlendirecek, özendirecek, mevcut sporcularımızı daha iyi hale getirecek bütün projelere destek vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bunun için sizlerle irtibatımızın daha iyi bir şekilde devam etmesi gerekiyor. İnşallah sizlerle birlikte Van’da sporu çok daha ileri noktalara taşırız. Van Büyükşehir Belediyespor içinde bu sene bir üst lige çıkmak için gayret ediyoruz. O sene bu sene olsun” diye konuştu.

Bakmadan Geçme