HAKSİAD VAN'DA ŞUBE AÇTI

Merkezi İstanbul'da bulunan Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Van'da şube açtı.

Burhan Ergin

Van’da yeni kurulan HAKSİAD Van Şubesi yönetimi, basınla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası konuşan HAKSİAD Van Şube Başkanı Cevdet Arvas, dernek olarak Van’da üretimin ve istihdamın artması için çalışacaklarını ifade etti.

“DÜNYA İLE REKABET GÜCÜNE ULAŞMALIYIZ”

HAKSİAD’ın 2013 yılında kurulan ve Türkiye'nin 7 bölgesinde açılacak şubeleri ile 4 yıldan bu yana faaliyet gösteren bir kuruluş olduğunu söyleyen Arvas, “İş adamlarının genel iş ahlakı ilkelerine bağlı kalarak bilgi ve tecrübelerini artırarak üretimde kaliteyi ve verimliliği artırıp, ülkemiz ve dünya ile rekabet gücüne ulaşmasını sağlamaktır. Ülkemizin planlı bir düzen içinde kalkınıp, sınaî, ticari sosyo ekonomik eğitim ve kültür düzeyinde gelişmesine, sermaye ve fikir alışverişi koordinasyonu sağlayarak daha ileri bir düzeye ulaşmasına katkı bulunmak ve projelerini gerçekleştirmek üzere istidam sağlamaktır. HAKSİAD; ekonomik alanda işbirliğini, sosyal alanda paylaşmayı, siyasal alanda uzlaşmayı ilke edinip; yüksek ahlak sahibi, dürüst, çalışkan, yeniliklere ve işbirliğine açık olmayı üyelerinden istemektedir. HAKSİAD, görüşlerde açıklığı ve berraklığı, ilişkilerde saygıyı, davranışlarda olgunluk ve tutarlığı, işbirliğinde uyum ve hakça paylaşımı öngörmektedir. HAKSİAD sorumluluk duygusunu, hoşgörüyü, saygıyı ve sevgiyi ilişkilerimizin temeli olarak görmektedir” dedi.

 “EKONOMİYE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”

Hür teşebbüse dayalı girişimcilik ruhunun ekonominin tüm alanlarında etkinleştirilmesine ve yayılmasına katkıda bulunacaklarını dile getiren Arvas, “Ülkemizin ve kuruluşlarımızın yurtdışında tanıtımına katkı sağlayacak ekonomik projelere ve çalışmalara destek vermek, insan hakları, tüketici hakları ilkelerinin ülkemizde tam geçerlilik kazanmasına yönelik çalışmalar yapmaktır. Hür teşebbüse dayalı girişimcilik ruhunun ekonominin tüm alanlarında etkinleştirilmesine ve yayılmasına katkıda bulunmaktır. Üyeler arası bilgi-tecrübe paylaşımına, sinerji oluşturulmasına, yeni ilişkilerin-işbirliklerinin kurulmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak ve destekleyecek bir ağ kurmaktır. İş dünyasının bir temsilcisi olarak yapıcı bir anlayışla alternatif çözümler üretmek ve ekonomik politikaların oluşturulmasına katkıda bulunmaktır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme