Harcamalarınızı sınırlandırın

Düşük gelirle yaşayabilmek adına ev içi muhasebesini iyi yöneten insanlar da birer sanatkârdır. Sabit gelirle yaşayan dar gelirli insanlar genellikle ay sonunu ucu ucuna denk getiriyor. Küçük bütçeleri büyük birikime çevirmek, dar gelirli sabit maaşla yaşama sanatını da kapsıyor.

Düşük gelirle yaşayabilmek adına ev içi muhasebesini iyi yöneten insanlar da birer sanatkârdır. Sabit gelirle yaşayan dar gelirli insanlar genellikle ay sonunu ucu ucuna denk getiriyor.

 

Küçük bütçeleri büyük birikime çevirmek, dar gelirli sabit maaşla yaşama sanatını da kapsıyor. Geliri asgari ücret olan kiş de aynısını yapıyor; asgari ücretin 2 katı, 3 katı, 10 katı maaş alan kişi de. Çünkü gelir düzeyi artıp alım gücü yükseldikçe yaşam standartları da yükselir. Bu yüzden insanlar belirli bir standart belirleyerek minimum harcamalarını yapılandırmış olur. Geliriniz ne olursa olsun mutlaka tasarruf yapın.

 

Çünkü mutlu ve  üretken bir hayat sürmenin yolu, kendi kendinize yetebilmekten geçer. Maddi olarak özgür olmak  ve birikim yapmak ise, daha güvenli ve rahat bir yaşam sürmenin anahtarlarındandır. Zor zamanlar için kenarda bulunduracağınız bir miktar para, sizi borç altına girme stresinden kurtaracak, hayatınızı istediğiniz şartlarda yaşayabilmenize yardımcı olacaktır.

 

 Missminimalist isimli blogger kendince geliştirdiği, bütçe planlaması yapmayı ve para biriktirmeyi kolaylaştıracak ipuçlarını sizler için bir araya getirmiş. Her ay birikim yapmak için rahatlıkla ayırabileceğiniz bir miktar belirleyin. Maaşınızı aldığınızda bu miktarı hemen tasarruf hesabınıza aktarın.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme