Harmancı'dan gazetemize ziyaret

Gazeteci yazar Adil Harmancı, gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile güncel konular üzerine bilgi alışverişinde bulundu.

Uzun yıllardır Van’da gazetecilik yapan Adil Harmancı, gazetemizi ziyaret ederek, 170 sayfadan oluşan, 1970'li yıllardan günümüze uzanan çalkantılı hayat hikâyesini, ailede ve toplumda yalnızlaşma, hapis deneyimi ve ölümle yüzleşme gibi temaları konu alan Kilim adlı kitabını gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan’a ve gazete çalışanlarına imzalayarak takdim etti.

Harmancı, Türkiye’deki medya ortamının değişimi ve yerel basının karşılaştığı zorluklar hakkında düşüncelerini dile getirirken, gazeteciliğin toplumsal rolüne vurgu yaptı. 

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan, Vansesi Gazetesi’nin misyonu gereği güncel haber akışının sağlanmasında insanların zamanında ve doğru bilgiye ulaşmaları konusunda geçmişten günümüze üstlendiği önemli görevleri anlatırken, halkın ihtiyaçlarına, sorunların çözümünde gazetenin rolünü, kararlılığını ifade etti.

Harmancı'dan gazetemize ziyaret

HARMANCI KİTABINDA KENDİNİ ANLATTI

Kilim Romanı, Harmancı'nın kendi yaşamından kesitler sunarken, aynı zamanda benzer hikâyeleri de işleyerek siyasetin, sosyal ilişkilerin, ailenin ve arkadaşlıkların yaşam üzerindeki etkisini sorguluyor. 12 Eylül 1980 darbesinin hapishanelere yansımalarından, idam cezası bekleyen bir kişiyle aynı ortamı paylaşmasına kadar birçok çarpıcı anıya yer veren Harmancı, okuyucuları Türkiye'nin siyasi yapısının ve insan hayatına olan etkisinin içine çekiyor.

"Kilim-Ölüme İnat Yaşamak!", sadece bir hayat hikâyesi değil, aynı zamanda bir dönem romanı olarak da öne çıkıyor. Harmancı, romanlaştırdığı kitabında 1970 ile 2023 yılları arasındaki siyasi değişimleri, toplumsal çalkantıları ve insanın yaşam mücadelesini gerçekçi bir dille anlatıyor.

Harmancı'nın daha önce "Daktilomda Postal İzi", "Delirtilmiş Toplumda 'Deli Fedile'" ve "Fedile II" adlı üç kitabı bulunuyor. "Kilim-Ölüme İnat Yaşamak!" ise yazarın dördüncü kitabı olma özelliğini taşıyor. Roman kitapçı raflarında yerini aldı. 

Bakmadan Geçme