Haydar Yılmaz Karşıyakaspor'da

2022-2023 Futbol sezonunda Vanspor'da başarılı bir performans sergileyerek taraftarın sevgisini kazanan kaleci Haydar Yılmaz TFF 3. Lig'de mücadele eden İzmir ekibi Karşıyakaspor ile anlaşarak sözleşme imzaladı.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Karşıyakaspor, Vanspor’un tecrübeli file bekçisi Haydar Yılmaz ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezon başarılı bir performans sergileyerek 1113 dakika kalesinde gol görmeyerek Şenol Güneş'e ait rekoru 44 yıl sonra kıran kaleci Haydar Yılmaz, “Geçtiğimiz yıl büyük bir gururla formasını terlettiğim Vanspor’a çok teşekkür ederim. Yeni sezonda Karşıyakaspor’da futbol hayatıma devam edeceğim. Hedefimiz başarılarla dolu bir sezon geçirerek şampiyon olmaktır. Bunun için elimden gelen her türlü çabayı sarf edeceğim. Karşıyakaspor yönetimine çok teşekkür ederim” dedi.

Geçtiğimiz sezon Pendikspor’dan transfer edilen Haydar Yılmaz Vanspor formasıyla oynadığı 35 maçta 25 golü kalesine kapatamazken, 17 golde ofsayt, faul gibi gerekçelerle iptal edildi. 39 yaşındaki başarılı file bekçisi 3 müsabakada sarı kart görürken, 3 bin 150 dakika Vanspor formasıyla ter döktü.

HAYDAR YILMAZ KİMDİR?

Haydar Yılmaz 19 Ocak 1984 tarihinde Aydın’da dünyaya geldi.

Kaleciliğe 1999 yılında Koçarlı Belediyespor'da başlayan Haydar, 2003 yılında Yalıkavak Belediyespor'da profesyonel oldu ve Eskişehir Şekerspor'a transfer oldu. Eskişehir Şekerspor forması altındaki ilk maçına 30 Ağustos 2003 tarihinde 2-2 berabere biten maçta Bilecikspor karşısında çıktı. İnegölspor, Gaziosmanpaşa, Tarsus İdman Yurdu ve Şanlıurfaspor takımlarında da kalecilik yapan Haydar, 9 Temmuz 2011 tarihinde Kartalspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 2013 yılında Alanyaspor'a imza atmıştır. 2015 yılı başlarında Alanyaspor'un yeni Kaptanı oldu. 2020 yılında Gaziantepspor’a kiralık verildi. 2021 yılında Tuzlaspor forması giyen Haydar Yılmaz 2022 yılında Pendikspor, 2023 yılında Vanspor forması giydi. Başarılı file bekçisi 2023-2024 futbol sezonunda Karşıyakaspor’da futbol hayatına devam edecek.

ŞENOL GÜNEŞ’İN REKORUNU KIRMIŞTI

Süper Lig tarihinde en uzun süre gol yememe rekoru bir dönem Trabzonspor’un efsane kalecisi olan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e aitti. Güneş, 1978-79 sezonunda toplam 1112 dakika süreyle kalesinde gol görmeyerek, ulaşılması zor bir rekora imza atarak üst üste 12 maç kalesini gole kapatmayı başarmıştı.

Vanspor’un eski başarılı kalecisi Haydar Yılmaz, Güneş’in rekorunu 1 dakika ile geride bıraktı. 11 hafta sonra ilk kez gol yiyen Van Spor’un tecrübeli kalecisi Haydar Yılmaz, Şenol Güneş’i geride bırakarak Türk Futbol tarihinin en uzun süre gol yemeyen kalecisi oldu. Kalesini tam 1113 dakika gole kapatarak Türk futbol tarihinin en uzun süre gol yemeyen kalecisi olan Yılmaz, daha önce Alanyaspor ve Gaziantep Futbol Kulübü ile Süper Lig’de mücadele etmişti. BURHAN ERGİN

 

Bakmadan Geçme