• Haberler
  • Güncel
  • Hayvanseverliği yanlış anladık galiba SOKAK KÖPEKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR

Hayvanseverliği yanlış anladık galiba SOKAK KÖPEKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR

Van'ın birçok caddesinde sokak aralarında, kaldırımlarda sayıları hızla artan başıboş sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ediyor. Kadın, çocuk, yaşlıların sokak köpeklerinin saldırısına uğradığını kaydeden vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'nin önlem almasını istedi.

Burhan Ergin

Van'da sokak köpekleri sayısında artış yaşanması vatandaşları tedirgin ediyor. Mahalle, sokak, kaldırım ve parklarda dolaşan başıboş köpekler hem okula giden çocuklar hem de kadın ve yaşlılar için büyük tehlike saçıyor. Özellikle banka ATM'leri önünde yatan sokak köpekleri yoldan geçen vatandaşları tedirgin ediyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar sokak köpeklerinin barınaklarda yaşaması, toplanması gerektiğini belirttiler. Geçici bakım evlerinin köpekleri aşılayarak tekrar sokağa bıraktığını belirten vatandaşlar, "Hayvanseverlik yanlış anlaşılmaya başlandı. Hepimiz hayvanları seviyoruz ama mahalle, sokak, caddeler başıboş köpeklerden geçilmiyor. Hergün çocuklar, yaşlılar saldırıya uğruyor. Büyükşehir Belediyesinin köpekleri toplamasını ve önlem almasını istiyoruz. Belediyeyi aradığımızda sadece aşı yaptıklarını söylüyorlar. Sokak köpeklerini toplamadıklarını ifade ettiler. Bu tutum kesinlikle yanlıştır. Böyle devam ederse şehir köpeklerden geçilmeyecek. Barınak sayıları artırılmalı. Köpekler orada hayata tutunmalı. Sokak köpeklerinin her gün kaldırımlarda yattığını görüyoruz. Köpekleri o halde görünce içimiz burkuluyor. Yiyecek bulmak için çöplüklerde yaşıyorlar. Zamanla da saldırganlaşıyorlar. En azından barınakta güvenli bir şekilde yaşayabilirler" ifadelerini kullandı.

Edremit TOKİ'de oturan bayan da köpeklerden dolayı evlerine girip çıkamadıklarını belirterek, "Son aylarda başıboş köpek sayısında ciddi artış var. Sürü halinde dolaşan ve insanlara saldıran köpeklerden dolayı yaşamımız zehir oldu. Buna önlem alınması gerekir. Akşam saatlerinde hamile bir kadına 5-6 köpek saldırdı. Komşular yetişmeseydi parçalayacaklardı. Büyükşehir Belediyesi gerekli önlemleri mutlaka almalıdır. Aksi takdirde sokak köpekleri birine zarar verirse kimse bunun hesabını veremez. Aşı yaparak köpekleri sokağa salmak çözüm değildir. Böyle giderse hayvanseverler hayvan düşmanlığına dönüşecek" diye konuştu.

Son aylarda köpeklerin kenti istila ettiklerini kaydeden bir vatandaş, "Kent köpek işgali altındadır. Bu durum tehlikeli boyuta ulaşmıştır. Köpeklerin saldırısına uğramayan kalmadı. Köpekler hem korku, hem de sağlık endişesi yaratıyor. Sokaklardaki başıboş köpeklerin toplanması gerekir. Vatandaş olarak çocuklarımızın hayatından endişe ediyoruz. Yetkilileri sorunu çözmeye davet ediyoruz" dedi.

Sokak köpeklerinin cevre kirliliği ve sağlık sorununun yanı sıra endişe yarattığını kaydeden bir vatandaş "Hayvanseverlik adeta istismar ediliyor. Van'da hiçbir dönem bu kadar başıboş köpek cadde, sokak ve mahallelerde olmamıştır. Biz geçmişten bugüne hayvanlara zaten duyarlıydık. Sokak hayvanları hayatımızın bir parçasıydı. Ancak şuan farklı bir durum var. Sanki birileri sokak hayvanlarını sokaklara saldı. Bu işin arkasında köpek maması, köpek aşısı, köpek küpesi gibi köpeklere yönelik ürün satan firmaların rantı var gibi görünüyor. Kentimizi sokak köpekleri adeta istila etmiş durumda, yetkililerden çözüm bulunmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme