HDP Aday Adayları İçin Açıklama

HDP Van İl Eş Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ‘Aday adayı başvuru kabul komisyonu’ çalışmalarına başladı. Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Komisyon üyeleri, demokrasi ve insan haklarını özümsememiş, iki eşli, Kürt halkının mücadelesini önemsemeyen, ahlaki sorunları olan adayların başvurusunu kabul etmeyeceklerini söyledi.

HDP ‘Aday adayı başvuru kabul komisyonu’ tarafından il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan komisyon üyesi Avukat Sabahattin Kaya, 5 kişilik bir komisyon olarak çalışacaklarını ve yapılan başvurulara ilişkin ilk değerlendirmeleri yapacaklarını ifade etti. Asgari müştereklerde buluşacakları herkesi HDP’ye davet eden Kaya, “ Ancak, demokrasi ve insan haklarını özümsememiş, Kürt halkının mücadelesini önemsemeyen, 2 eşli olan, ahlaki sorunları olan adayların başvurusunu kabul etmeyeceğiz. Buna karşılık partimize hiç gelmemiş fakat ölçülere uyan, bugüne kadar bizimle paralel mücadele yürütmüş herkese kapımız açıktır. Biz daha özgür bir Kürdistan, Türkiye, Ortadoğu ve dünya için mücadele ediyoruz. Bu perspektife sahip herkes başvurabilir. Biz bölgede birinci partiyiz. Bu yüzden partimize yönelik çok büyük bir rağbet var. Biz başvuru komisyonu olarak aday adaylarının dosyasını inceledikten sonra değerlendirmelerimizi yapıp, aday adaylığı başvurusunun kabul edilip edilmediğini 5 gün içinde kendilerine bildireceğiz.” Dedi.

Kaya, adaylık için gerekli olan yasal evrakları da şöyle sıraladı : “ En az ilkokul diploması, sicil kaydı, ikametli nüfus kayıt örneği, askerlik durum belgesi.”

KADINLARI PARTİMİZE SİYASET YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Kaya’dan sonra konuşan komisyon üyesi Aycan Ergün’de kadınlara seslenerek, “ Kürt hareketi uzun yıllardır kadın sorununun çözümü için mücadele ediyor. 2014 yerel seçimlerinde eş başkanlık sistemine geçtik ve halkımız verdiği oylarla bu sistemi onayladı. Şimdi 2015 genel seçimlerinde de aynı politikamızı sürdüreceğiz. Kadın sorununun yakıcılığı son olarak işlenen Özgecan Aslan cinayeti ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu yüzden bu çerçevede mücadele yürütmek isteyen tüm kadınları partimiz çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyoruz.”

Bakmadan Geçme