HDP Bedia Özgökçe Ertan'ı neden aday gösterdi?

'Şimdi bembeyaz bir sayfa açıp yazma zamanıdır' diyen Ertan, 'İnşallah hayırlısı olacak. Van'ı çok seven bir Vanlıyım. Kişileri, partileri hedef alan bir seçim kampanyası yürütmeyeceğiz. Özellikle kayyum atanan belediyelerimizde bu politikayı uygulayan iktidara yönelik eleştirilerimiz olacak'

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva'nın ardından HDP Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları ve 6 ilçe eş başkan adayını açıkladı. HDP Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı'yı büyükşehir belediye eş başkan adayı gösterdi.

 

HDP adaylarına baktığımızda…

 

HDP’nin resmi başkan adayı erkekse eş başkan adayı kadın, resmi başkan adayı kadın ise eş başkan adayı erkek gösterilmiş. Büyükşehir de olduğu gibi 13 ilçenin tamamında adaylıklar bu şekilde olacak.

 

Öncelikle şunu belirteyim;

 

Seçimin ilk kazananı Vanlılar oldu.

 

Van halkının yerel basının, meslek odalarının, kanaat önderlerinin ve parti teşkilatlarının dile getirdiği “Van’da yaşayan, Van’ı bilen ve tanıyan, Van’ın derdini dert edinen nitelikli başkan adayı görmek istiyoruz” talebi gerçekleşti.

 

AK Parti ve HDP büyükşehir belediye başkan adayları Van'da doğan, Van'da yaşayan, Van'ı seven ve bilen, Vanlıların tanıdıkları isimler oldu. İthal isim aday gösterilmedi. Van’ın caddesini sokağını, türküsünü, yemeğini, insanını tanıyan bilen başkanlar kentimizi yönetecek.

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme