HDP Edremit İlçe Kongresi Gerçekleştirildi

HDP Edremit ilçe Eş Başkanlığına Recep Gültepe ile Gülşah Hakan seçildi.

Vansesi Haber Merkezi

HDP Edremit İlçe Örgütü 1'inci Olağan Kongresi'ni yapıldı Kongrede konuşan HDP Van İl Başkanı Harun Okay, son dönemlerde AKP'li, MHP'li ve CHP'li siyasetçilerin 'Sen Dersim'e, Hakkari'ye gidemezsin ' sözlerine tepki göstererek "Siz ne kadar da binlerce asker ve polisle Kürdistan illerine gitseniz de size şunu iyi hatırlatırız ki Kürdistan'a sefer olur zafer olmaz " dedi.

HDP Edremit İlçe Başkanlığı 1'inci Olağan Kongresi  bir toplantı salonunda yapıldı. Kongreye HDP Van İl başkanı Harun Okay, Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, HDP Gürpınar, İpekyolu, Tuşba, Edremit ilçe eş başkanları ve yöneticileri, DBP Van il ilçe yöneticileri, DBP Edremit ilçe eş başkanı Neriman Urar, Barış Anneleri İnsiyatifi üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Divan seçiminin ardından konuşan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, Kürt halkının tarihsel direniş kültüründen gelen mücadeleci ruhuyla özgürlük mücadelesini tüm ağır bedellere rağmen büyük bir kararlılıkla yürüttüğünü belirtti.

HDP Van il başkanı eş başkanı Harun Okay son günlerde artan IŞİD saldırılarına ve AKP'li, MHP'li, CHP'li siyasetçilerin bölge illerine gidip gidememe konularına dönük açıklamalarına tepki  gösteren     Okay, Kobani direnişinin 21. yüzyılın büyük kahramanlıklarla dolu destanlarının yazıldığı bir yüzyıl olduğunu belirtti.  Okay, " Bu gün Türkiye'deki despotik sömürgeci siyaset zihni Kürdistan illerine Dersim ve Hakkari gibi yerlere 'Sen oraya gidemezsin; sen buraya gidemezsin ' diyerek tarihten gelen sömürgeci ceberrut yüzlerini bir kez daha ortaya koyup Kürdistan'ı bir sömürgeden öteye görmedikleri bu söylem ve yaklaşımlarıyla açıkça ortaya çıkmıştır. Biz şunu diyoruz Dersim, Hakkari'ye Davutoğlu, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu binlerce polisin askerin eskortluğuyla gidebilirler lakin sonuç itibariyle onlara şunu hatırlatırız ki Kürdistan'a sefer olur zafer olmaz " dedi.

DBP Edremit ilçe eş başkanı Neriman Urar da PKK Lideri Abdullah Öcalan' tarafından Türkiye'nin tüm halklarını kucaklayacak şekilde ortaya konulan HDP projesinin tam anlaşıldığı noktada ileriki dönemlerde Türkiye ve tüm Ortadoğu siyasetini en demokratik bir şekilde temsil edeceğini belirtti. Tek listeyle gidilen seçimde HDP Edremit ilçe Eş Başkanlığına Recep Gültepe ile Gülşah Hakan asil üyeliklere Lütfü Bayram, Arzu Dinçer, Ali İlli, Zekiye Kaya, Nesmi Uzan, Metin Çılgın, Dilek Akdağ, Nezir Topçuoğlu, Reyhan Kaplan seçildi.

Eş Başkanlar Recep Gültepe ve Gülşah Hakan kongre komisyonuna ve katılımcılara teşekkür ederek kendilerine verilen görevi layıkıyla yerine getirmek için mücadele edeceklerini söyledi.

 

Bakmadan Geçme