HDP'li Temelli'den görevden almalara tepki

Van'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İçişleri Bakanlığı tarafından Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasına tepki gösterdi.

Vansesi Haber Merkezi

 

Van, Diyarbakır ve Mardin'in Halkların Demokratik Partili (HDP) büyükşehir belediye başkanlarının yerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanmasıyla ilgili Van'da açıklamalar yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Çünkü eşit temsiliyeti, çünkü kadın özgürlüğünü savunuyoruz" dedi.

 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DBP Eş Başkanı Mehmet Arslan, Van Büyükşehir Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı İpekyolu ilçe teşkilat binası önünde basın açıklaması yaptı.

 

Kayyım atanan Diyarbakır ve Mardin'den sonra dün Van'a gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli beraberindeki bölge milletvekilleri, eş başkanları, İpekyolu ilçe binası önünde açıklama yaparak değerlendirmelerde bulundu.

 

"HDP'de eşbaşkanlık sistemi var"

Belediyelere atanan kayyımlara tepki gösteren Temelli, "Diyorlar ki eşbaşkanlık sistemi mi var. Evet var. Eşbaşkanlık sistemi toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadeledir. Evet, HDP'de eşbaşkanlık sistemi var. Çünkü eşit temsiliyeti, çünkü kadın özgürlüğünü savunuyoruz. Diyorlar ki ekonomik olarak kaynakları talan ediyormuşuz" dedi.

 

"İradenize sahip çıkın"

İrademize de ortak vatanımıza da kentimize de belediyemize de sahip çıkacağız. Bu kent cesaretlidir, bu kentin halkı cesaretlidir. Bütün Türkiye halklarını bu ceberut anlayışa karşı her yerde bu mücadeleye katılmaları için sesleniyoruz. Hakkınızı savunun. Demokratik siyaset içinde, hukuktan gelen hakkınızı bu hukuk tanımazlara karşı her yerde gösterin. Her gün belediyelerinize gidin. Diyarbakır'da o kayyım gidene kadar belediyenize sahip çıkın. Van'da gidin, Mardin'de gidin, İstanbul'da gidin. Gidin iradenize sahip çıkın. Faşizmi yeneceğiz. Bu şiddete karşı ayakta durun ve asla vazgeçmeyin" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme