HDP: Sandıkların taşınmasından vazgeçilsin

HDP Van İl Örgütü, YSK'nın aldığı Van'da 224 sandığın yerinin değiştirilmesine ilişkin karara tepki göstererek, kararın geri çekilmesini istedi.

Vansesi Haber Merkezi

YSK tarafından 19 il’de sandıkların birleştiriliyor. Sandıkların yerlerinin değiştirileceği yerlerden biri olan Van’da 224 sandığın yeri güvenlik nedeniyle değiştirilecek.

Konuyla ilgili açıklamayı yapan HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, “Van Valiliği tarafından YSK’ya yapılan sandıkların yerlerinin değiştirilmesi talebi kabul edildi. Konuya ilişkin siyasi partilere gönderilen yazıda Çaldıran, Çatak, Erciş, Gevaş,Gürpınar,  Muradiye, Özalp, Saray, Başkale ve Bahçesaray ilçelerinde 224 sandığın taşınmasına ‘Güvenli bölgelere’ taşınmasına karar verildi” dedi.

HDP’nin güçlü olduğu yerlerde bulunan sandıkların ‘Güvenlik gerekçesiyle’ korucu köylerine taşındığını ileri süren Karabulak, “Bildiğiniz gibi 13.03.2018 tarihi itibariyle mecliste AKP ve MHP oylarıyla bir yasa çıkarıldı. Meclis sabaha kadar çalıştırılarak, gece saatlerinde bu yasayı yaptılar“ diye konuştu.

Karabulak,  “Her türlü çabayı harcayacaklarını biliyoruz, amaç sandıklara gitmemizi engellemek ve baraj altında kalmamızı sağlamaktır. Demokratik olmayan ve seçim güvenliğine ilişkin kaygılarımızı arttıran bu tutumdan derhal vazgeçilmesini talep ediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme