HDP Toki’leri Hibe Edecek

HDP Van Milletvekili adayları1 Kasım genel seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarını toplantı ve ziyaretlerle yoğunlaştırdı. Edremit’te konuşan HDP Van Milletvekili Adayı Nadir Yıldırım TOKİ’leri yurttaşlara hibe edeceklerini ve ödenen paraların geri verileceğini söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

HDP seçim çalışmaları kapsamında merkez ilçeler başta olmak üzere çevre ilçe ve mahallelerde yürüttüğü seçim çalışmalarında halkla biraraya gelmeye devam ediyor. HDP’li adaylar ve beraberindeki seçim komisyonu üyeleri gittikleri yerlerde  yoğun ilgiyle karşılaşıyor.

HDP heyeti Edremit İlçesine bağlı Edremit Yeni TOKİ’DE seçim bürosu açılışı yaptı. Yeni TOKİ 3.etapta yapılan seçim bürosu açılışına yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. HDP Van Milletvekili Adayı Nadir Yıldırım yaptığı konuşmada seçim vaatlerine değinerek HDP’nin hükümet olması durumunda ilk icraatlarından birinin deprem sürecinde Van’da yapılan TOKİ afet konutlarını yurttaşlara hibe edeceklerini ve o güne kadar ödenen paraların geri verileceğini belirtti.

Edremit’te yürütülen seçim çalışmalarına HDP Van Milletvekili adayları Bedia Özgökçe Ertan, Nadir Yıldırım Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik, Edremit DBP ve HDP ilçe örgütü yöneticileri katıldı. Seçim çalışmaları kapsamında ev ziyaretleri, esnaf ziyaretleri ve halk toplantıları gerçekleştirildi. Seçim bürosu açılışında konuşan HDP Van Milletvekili Adayı Bedia Özgökçe Ertan; AKP Van 1. Sıra Adayı Beşir Atalay’ın deprem döneminde Van halkına yaşattıklarını, Van halkının mağduriyetini hala unutmadıklarını belirterek AKP’nin TOKİ’deki sorunların çözümü için hiçbir çaba sarf edilmediğini ileri sürdü.

Beşir Atalay’ın Van depreminde hem deprem koordinatörü, hem İçişleri Bakanı olduğuna dikkat çeken Ertan, “Depremin koordinatörü, her seçimde aynı vaatle çıktı karşımıza hibe edeceğiz dediler. Tabi bu hibenin karşılığı oylardı. Bu halk artık sizin rüşvetlerinize doymuş. Sizin rüşvetlerinizi kabul etmeyecek kadar onurlu bir halk, bizim oylarımız satılık değil. Devlet üzerine düşeni yapmalıydı ama yapmadı. Şimdi de gelmiş halktan oy istiyor. Hangi yüzle? Biliyorsunuz 2013 tarihinde bir çözüm süreci yaşadık, halklar bir bütün olarak barışa olan inancını arttırmıştı. Fakat yine AKP bir günde masayı yıktı. Çünkü HDP o günlerde seçime parti olarak gireceğini açıklamıştı.  İlk başta halkların gücüne inanmamışlardı. Anketler %10 barajını geçtiğimizi gösterince birden masayı devirdiler ve bir savaş başlattılar. 7 Haziran’da halklar iradesini ortaya koydu. Bütün halklar; barış dedi, eşitlik dedi, bir arada özgür yaşam dedi, Fakat onların tam da karşı çıktığı buydu 7 Haziran seçimini hiçe saydılar. 1 Kasım seçimleri işte önümüzde duruyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra yaptıkları şey sadece kan, sadece ölüm, sadece yoksullaşma getirdiler. Bununla bizi sindirebileceklerini, oylarının yükseleceğini sandılar. Ama biliyoruz ki barış isteyen kardeşlik isteyen halkların karşısında hiçbir zalim duramadı, bugün de duramayacak. 1 Kasım’da barış kazanacak” diye konuştu.

1 Kasım seçimleri bizim için dayatmadır diyen Yıldırım, “ Çünkü bu seçimi savaş isteyenler, darbeciler, 7 Haziran’ı hazmedemeyenler istemiştir. Bu yüzden bütün halkımıza çağrımız 1 Kasım’da seferberlik, kardeşlik ve barış ruhuyla herkesin sandığa gitmesidir. Sandığımıza sahip çıkmalıyız. Seçime kadar da çalışmalıyız ve bir dakikamızı bile boş geçirmemeliyiz. Tüm TOKİ halkına duyurumuzdur. Eğer hükümet olursak ya da hükümet ortağı olursak yapacağımız ilk iş TOKİ konutlarını halkımıza hibe etmek olacak ve o zamana kadar kim TOKİ’ye ne kadar taksit ödemişse o paraları da kendilerine geri iade edeceğiz. Bu karar hem partimizin hem de genel başkanlarımızın kararıdır” dedi.

ÖZALP

Özalp ilçesinde HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar HDP'Lİ yöneticiler seçim çalışmaları kapsamında ilçe esnafını ziyaret etti.
Esnaf ziyaretine HDP Van il Eş başkanı Veysi Dilekçi, HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar, HDP Van eski milletvekili Nazmi Gür,HDP ve DBP ilçe yöneticileri,Özalp Belediye Eş başkanı Şerefettin Özalp katıldı.
Ziyaret öncesi HDP seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa konuşma yapan HDP Van il Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, 7 haziran seçimlerinin Türkiye haklarının birlikte yaşam iradesini göstermiştir ve bu iradeyi daha da yükseltme  adına verdikleri mücadelenin her safhasının önemli olduğunu söyledi. Siyaset yöntemleri ve kampanyalar  kullanılarak yeni güvenlik eksenli politikalarla Kürt halkını siyasal tecrit altında tutmayı hedefleyen AKP ye  karşı  7 haziran da olduğu gibi 1 kasım seçimlerinde de aynı başarıyı göstererek AKP' nin politikalarını boşa çıkaracakların belirten Dilekçi   Türkiye halkları,demokratik özgür eşit bir yaşamı  inşa etme yolunda 1 Kasımda HDP'ye büyük güç katacaklardır dedi.
Yapılan Konuşmaların ardında HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar ve beraberindekiler ilçede bulunan Atatürk ve İstasyon caddesine bulunan esnaf ve yurttaşları ziyaret etti. Esnaflar tarafından yoğun ilgi ile karşılanan HDP Heyeti ziyaretlerde 1 Kasım da yapılacak seçimlerde genel seçimlerde  destek istendi.

ERCİŞ

Erciş ilçesinde HDP milletvekili adaylarının çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. İlçe merkezinde bulunan esnafları ziyaret eden vekil adayları ülkenin huzuru ve barışı için HDP ye destek istedi.  Erciş ilçesinde seçim çalışmalarını köy ve mahalle ziyaretleri ile devam eden HDP Van milletvekili Âdem Özcaner ve milletvekili adayı Lokman Ergün seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

 

TUŞBA


HDP Tuşba İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamına Tuşba ilçesine bağlı mahalle muhtarları ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 
Toplantıya HDP Van Milletvekili Remzi Özgökçe, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban, HDP ve DBP Tuşba İlçe Örgütü yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda muhtar katıldı. HDP Tuşba İlçe Eşbaşkanı Timur Sayyiğit, HDP olarak herkesi, toplumun tüm dinamiklerini esas alan ve bu perspektifte çözümü ortaya koyan bir parti olduklarını, 7 Haziran seçimlerinde Tuşba ve Van’da sergilemiş oldukları seçim başarısını 1 Kasım’da tekrarlamak ve 8’de 8 yapmak için herkesten destek beklediklerini ifade etti. 

Toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban ise, toplantıya katılan tüm muhtarlara teşekkür etti. Muhtarların kendileri için çok önemli olduğunu ve muhtarların kendilerinin mesai arkadaşları olduğunu dile getiren Çoban, muhtarlarla birlikte bu güne kadar kentte birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini, bundan sonraki çalışmaların da ortak esaslık dahilinde devam edeceğini dile getirdi. 
Çoban, yaklaşan 1 Kasım seçimlerinde HDP’nin barış ve özgürlük için, alternatifi olmayan tek parti olduğunu belirterek,” Çünkü HDP ülkenin Doğu’su ve Batı’sını birleştiren bunu da insanlık, özgürlük ve demokratik yurttaşlık temellinde hayata geçiren tek barış köprüsüdür” dedi. 

Eşbaşkan Çoban,” Sayın Cumhurbaşkanı ülkeyi tekleştirdikçe kaybediyor. Şimdi hem Sayın Cumhurbaşkanı hem de AKP’nin kaybedilişinin esas nedenlerinden bir tanesi, ben merkeziyetçi olmalarıdır. Çünkü toplum nezdinde de bir yadsımanız var, toplumu ötekileştiren, topluma baskı uygulayan bir zihniyeti esas aldınız. Bu da sizlere kaybettirdi. Sayın Erdoğan 'tek benim' diyor. Onun ideolojisinde olmayanlar baskı görüyor, zulüm görüyor. Sırf ona muhalif olan birçok akademisyen, gazeteci, muhalif kesim ya baskı gördü ya da tutuklandı” diye belirtti. 

Çözüm sürecinde Türkiye başta olmak üzere tüm hakların kazandığını ifade eden Çoban, çözüm sürecinin bitirilmesi ardından, ülke ekonomisi, hak ihlalleri, demokratik normların tamamı askıya alındığı gibi ülkenin büyük bir çıkmaza girdiğini belirtti. Yaklaşan 1 Kasım seçimlerinde HDP’nin barış ve özgürlük için, alternatifi olmayan tek parti olduğunu dile getiren Eşbaşkan Çoban,” Çünkü HDP ülkenin Doğu’su ve Batı’sını birleştiren bunu da insanlık, özgürlük ve demokratik yurttaşlık temellinde hayata geçiren tek barış köprüsüdür. Bu ülkenin halklarının yüzde 99 barış istiyor. Artık kanın, gözyaşının akmamasını istiyor. AKP’nin tek başına iktidar olmasının nedeni de buydu. Çünkü AKP başlarda çözümden yana tavırlar sergiliyordu. Halklar da buna destek verdi. Ama şimdi bizleri tekrardan 90’lı yıllara götürmek isteyen, bununla tehdit eden bir AKP zihniyeti ile karşı karşıyayız. Bu zihniyete karşı durmanın tek yolu 1 Kasım seçimlerinde HDP’yi güçlü bir şekilde desteklemekten geçiyor” şeklinde konuştu. 

Van’da şimdiye kadar demokratik olan basın açıklamalarına katılmalarından dolayı 4 belediye eşbaşkanının haksız bir şekilde tutuklandığını söyleyen Eşbaşkan Çoban, Türkiye’de insan öldürmenin cezası 15 yıl iken, halkın taleplerinin yerine getirilmesi için yapılan bir basın açıklamasına katılmanın cezasının ise müebbet gibi ağır bir ceza ile karşılaşıldığını ifade etti. Yargının bağımsızlığını yitirdiğini ileri süren Eşbaşkan Çoban, AKP’nin Van mitinginde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sarf etmiş olduğu “ Beyaz Toros” tehdidine de değinerek,” Başbakan Van’da demokrasi talep edenlere beyaz toroslar ile cevap verdi” dedi. 

HDP Van Milletvekili Remzi Özgökçe barışın ve özgür bir geleceğin sadece HDP ile mümkün olduğunu ifade etti. Özgökçe, bunun için herkesin HDP’den yana tavır alarak HDP’yi 1 Kasım seçimlerinde güçlü bir şekilde meclise göndermesi gerektiğini belirtti.

İPEKYOLU

İpekyolu ilçesinde  HDP Van Milletvekili Lezgin Botan beraberindeki DBP ve HDP ilçe örgütü yöneticileri seçim çalışmalarını sürdürdü. Seçim çalışmaları kapsamında ilçede esnaf ziyaretleri gerçekleştiren HDP’li vekil ve beraberindekiler sonra mahallelerde düzenlenen halk toplantılarına katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantılarda konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, 1 Kasım genel Seçimlerinde Kürt halkı ve dostlarının bir kez daha faşist statükocu yapıya karşı tekrardan zafer kazanacağını söyledi.

BAŞKALE

1 Kasım seçimlerine "İnadına barış, İnadına HDP" sloganı ile hazırlanan HDP, Başkale’de seçim çalışmaları sürüyor.

İlçe merkezi ve mahallelerde seçim çalışmalarına startı veren HDP seçim çalışmalarına aralarında HDP İlçe Eş Başkanları Daştan Şimşek ve Gülistan Orhan, DBP İlçe Eş Başkanı Senar Yeşilırmak, Belediye Eş Başkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhan, HDP ve DBP'li yöneticiler, Kurdi-Der, Meya-Der, Eğitim Destek Evi Öğretmenleri, KJA aktivistleri, Barış Anneleri İnisiyatifi ve çok sayıda yurttaşın katıldığı çalışmalarda HDP'liler ev, ev dolaşarak oy pusulası tanıtımı yaptı.

Bakmadan Geçme