HDP Tuşba İlçe Yeni Yönetimi Belli Oldu

Hakların Demokratik Partisi Tuşba İlçe Kongresi önceki gün Beyazsaray Düğün salonunda gerçekleşti.

İlhan Siyahtaş

Beyaz Saray Düğün Salonunda gerçekleştirilen HDP Tuşba İlçe Kongresine DBP PM Üyeleri Hacer Özdemir, Metin Kutaz, Barış Oflas, HDP PM Üyeleri Abdurrahman Doğar, M. Emin İlhan, Özgür Zeydan, DBP Van İl Eş Başkan Vekili Nazmiye Acar, HDP Van İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan, Barış Anneleri Meclisi, KJA Aktivistleri, STÖ temsilcileri halk katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş’ “taze kan ve yeni bir heyecan için yürüttükleri kongre çalışmaları ile Tuşba’da yeni bir örgütlenmeye gittik. Siyasi partilerin insanların ideolojilerini ve çözüm önerilerini tartıştıkları sahalar vardır, ancak mevcut sistemin oluşturduğu OHAL koşullarında bu tartışmaların arka planda kaldığını söyledi.

Konuşmaların ardından tek liste ile girilen seçimlerde Gıyasettin Gültepe ve Saime Ekinci Eş Başkanlığa seçilirken yönetimi kurulu ise Hacer Baykara, Mehmet Salih Cidan, Hanım Akkuş, Şahabettin Bat, Meliha Tanaç, Sayim Aras, Malik Köseoğlu, Abdurezzak Yiğit, Salih Yarar, Nesim Gündoğdu, Abdurrahman Kızıltaş, Emel Abdurrahim, Kadir Polat ve Yıldız Çağlı’dan oluştu.

Bakmadan Geçme