HDP Van Milletvekilleri Mazbatalarını aldı

HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Tuba Hezer İl seçim kurulunda düzenlenen törenle mazbatalarını aldılar. Van'da bulunmayan Figen Yüksekdağ, Adem Özcaner, Bedia Özgökçe'nin mazbataları ise vekalet yoluyla avukatları tarafından alındı.

İlhan Siyahtaş

Milletvekili seçimlerinin ardından Halkların Demokratik Partisi HDP'den Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne seçilen Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Tuba Hezer, DBP İl Eş Başkanı Münir Aras, HDP İl Yöneticisi Necmi Kalçık ve Partililer ile birlikte Van Adliyesine gelerek mazbatalarını aldılar.

Milletvekilleri Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Tuba Hezer, Van Adliyesi'nde düzenlenen törende mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Öztürk'ten aldılar. Van'da bulunmayan Figen Yüksekdağ , Adem Özcaner ve Bedia Özgökçe'nin mazbataları ise vekalet verdikleri avukatları tarafından alındı.

"Türkiye genelinde Başarı elde ettik"

Mazbatalarını aldıktan sonra HDP Milletvekilleri adına bir açıklama yapan Nadir Yıldırım, "7 Haziran seçimlerinin ardından parlamentonun işlevsizleştirilmesi akabinde halkımıza dönük geliştirilen kirli savaş koşulları altında her türlü baskı, şiddet ve katliama rağmen partimiz Türkiye genelinde belli bir başarı sağlamış, parlamentoda halklarımızın temsili noktasında bir sonuç açığa çıkmıştır" diye konuştu. 

"Van'dan Silvan'a ses olmak istiyoruz"

Van'dan Silvan'a ses vermek istediklerini kaydeden Yıldırım, "Silvan'da yaşamını yitiren tüm insanlarımızı saygı ve minnetle anarken şu sözü belirtmek isterim. Eğer halk bağlılığımız var ise eğer onurumuz var ise biz onurlu bir temelde halkımızla birlikte adım adım direniş sürecini örgütleme, direniş sürecinin içinde yer alma sözünü yinelemek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme