HDP ve DBP Kobani İçin Yürüdü

IŞİD çetelerinin Rojava’nın Kobanê bölgesine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar Van’da binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

Vansesi Haber Merkezi

AKP destekli IŞİD çetelerinin Rojava’nın Kobanê bölgesine yönelik gerçekleştirdiği saldırıları proteste etmek amacıyla Fegîyê Teyran parkı önünde toplanan kalabalık IŞİD’ i protesto etti.  Yürüyüşe DBP PM Üyesi Ramazan Yıldız,  DBP Van İl Başkanı Musa İtah, HDP Van İl Başkanı Harun Okay,  Mazıdağı Belediye Başkanı Necla Yıldırım, İlçe Belediye Eş Başkanları, BDP-HDP Van İl Yöneticileri ve halk katıldı. Yürüyüş esnasında ‘Rojava daki katliamlara sessiz kalınmayacak. IŞİD ve iş birlikçisi AKP’den hesap sorulacak’ yazılı pankart açıldı.

Bir açıklama yapan DBP Van İl Başkanı Musa İtah, AKP’nin tanklarıyla, toplarıyla hareket eden IŞİD çetelerinin Rojava’da katliamlar gerçekleştirdiğini ve bunu protesto etmek amacıyla toplandıklarını söyledi. AKP’nin IŞİD zihniyeti taşıdığını ve Kürt halkı üzerinde yürütülen katliamların baş mimarının AKP olduğunu kaydeden İtah, “ AKP Kuzey Kürdistan’da siyasi soykırım,  beyaz soykırım ve dil kırım uygularken Rojava’da çetelerini Kürt halkının üzerine göndererek katliamlar gerçekleştiriyor. AKP trenlerle, TIR’larla Rojava’ya silahlar göndererek IŞİD gibi bir vahşet örgütünü desteklemektedir.  Bu tarafta barış yalanlarıyla politika yürütürken,  diğer yandan katliamcı yüzünü net bir biçimde ortaya koymaktadır. IŞİD AKP’dir, AKP IŞİD’ir.  Kürt halkının nezdinde bu kirli savaşın yürütücüsüdür. Bir yandan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan ile müzakereler yürütüyor. Bir yandan IŞİD’i destekliyor. Buradan uyarıyoruz. Ya IŞİD, Ya barış. Artık tercihinizi yapın. Hiçbir soykırımcı güç Kürt halkının direnişi karşısında başarılı olamayacak ve tarihin çöp sepetine gidecektir. Kürt halkı fedai kadınlar ve oğullar ordusuna sahiptir. Kürt halkı özgürlükten başka yol tanımıyor. AKP ise 3 tane Kürtçe okula tahammül edemiyor. Katliamlarla baskılarla Kürt halkını sindiremezsiniz. Kürt halkı gerekirse her yeri Kobanê ye çevirecek güce sahiptir. Buradan tekrar tekrar uyarıyoruz. Eğer bu katliamcı politikalarınızdan vazgeçmezseniz Ortadoğu cehenneminde yanan sadece Kürtler olmayacak. Sizlerde bu cehennemin ateşinde yanacaksınız. AKP bunu kulağına küpe etsin” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme