HDP’den DBP’ye destek ziyareti

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ve HDP İl Yöneticileri, DBP Van İl Eş Başkanları Caziye Duman, Münir Aras ve İl Yöneticilerini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Vansesi Haber Merkezi

Ziyarette ilk olarak konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Kürt halkının 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde iradesini net olarak koyduğunu söyledi. Kürt halkının ağır bir süreçten geçtiğini kaydeden Botan, “ Özellikle önümüzde ki 3-4 ay çok sert geçebilir. Tahir Elçi’nin ölümüyle, sivil infazlarla oluşabilecek bir Kürt siyasi yapılanmasının ve statüsünün önüne geçmek isteniyor. Sayın Öcalan üzerinde de yoğun bir tecrid bu yüzden uygulanıyor. Kürt halkı ise köleliği kabul etmiyor ve özgür iradesiyle yaşamak istiyor. AKP önümüzde ki 3-4 ay boyunca büyük operasyonlar gerçekleştirebilir ancak halkımız da bunlara hazırdır ve cevap verecektir.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DBP Van İl Eş Başkanı Münir Aras ise, bir savaş yürütüldüğünü belirterek, tablonun oldukça vahim olduğunu kaydetti. Kürt halkının bu kirli savaşa karşı her yerde direnerek cevap verdiğini kaydeden Aras, yeni dönemde de mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Bakmadan Geçme