HEDEF ÜÇ PUAN!

Geçtiğimiz hafta Ankara deplasmanından 1 puanla dönen Van Büyükşehir Belediyespor'da Kırıkhanspor maçı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Rıdvan Can

 

Ligin 19'ncu haftasında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Kırıkhanspor'u ağırlayacak olan Van Büyükşehir Belediyespor saha ve seyirci avantajını kullanarak bu karşılaşmadan üç puan almayı hedefliyor. Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda teknik direktör Feyyaz Uçar yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda ısınma hareketleri ve pas çalışmalarının ardından taktiksel öneriler eşliğinde çift kale maçla devam etti.

 

 

"Yeni yönetim ve takıma anlamlı ziyaret"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, eski kulüp yöneticilerinden Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, Van Masterler Derneği Başkanı Enver Azbay, Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve teknik direktör Feyyaz Uçar'ı ziyaret ederek, antrenmanı izlediler. 

 

 

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kulüp başkanı Servet Yenitürk, "Bu takım Vanlıyım diyen herkesin takımıdır. Biz elimizi taşın altına koyduk ve Türkiye'de isim yapmış kaliteli bir hocayı takımın başına getirdik. Feyyaz Uçar ile başarılı olacağımıza inanıyorum. Başarı için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Pazar günü Kırıkhanspor maçına tüm Vanlı hemşerilerimizi bekliyoruz" dedi.

 

 

Kırıkhan maçı öncesi takımın moralinin iyi olduğunu dile getiren teknik direktör Feyyaz Uçar, Ali Kuleli haricinde sakat ve cezalı futbolcularının bulunmadığını ifade ederek, "Pazar günü saha ve seyirci avantajını iyi kullanıp Kırıkhanspor maçını kazanmak istiyoruz. İlk kez taraftarımızın karşısına çıkacağım için çok heyecanlıyım. Tüm taraftarlarımızı tribünlerde görmek istiyoruz. İki takımda kazanmak için sahada olacak. Biz hafta boyunca çalışmalarımızı üç puan üzerine yaptık. Kazanmak için iyi şekilde mücadele vereceğiz" dedi.

 

 

İki takımın İstatistikleri

Van Büyükşehir Belediyespor, ligin birinci devresinde iki farklı teknik direktörle lige başladı.  Erdoğan Yılmaz ve Nevzat Şipal yönetiminde oynadığı 11 karşılaşmada 7 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 4 beraberlik ile ligde topladığı 24 puanla ilk devreyi 12'nci sırada tamamlarken, ligin ikinci devresinde Teknik direktör Feyyaz Uçar yönetiminde deplasmanda oynanan ilk maçta 1 puan almayı başardı.

 

 

Kırmızı-Siyahlılar ligde 18 haftada rakip fileleri, 25 kez havalandırırken, kendi kalesinde de 25 gol gördü.  18'nci hafta sonunda 25 puanla 10'ncu sırada bulunan Van Büyükşehir Belediyespor hafta sonu konuk edeceği Kırıkhanspor'u yenmenin hesaplarını yapıyor.

 

 

İkinci devreye evinde 1461 Trabzonspor'u yenerek lige üç puanla moralli başlayan Kırıkhanspor Van Büyükşehir Belediyespor karşısında 3 puan arayacak. Kırıkhanspor 18 karşılaşmada, 3 galibiyet, 11 mağlubiyet ve 4 beraberlikle topladığı 13 puanla ligin 16'ncı sırasında yer alıyor.

Bakmadan Geçme