HEYHAT HEYHAT

Mustafa M. Atilla yazdı...

Farklı bir bakış açısından bakmanın mümkün olmadığı, olmaması gereken,tereddütsüz söyleyebileceğim canıma dokunan, kalbimin kafesini çatlatıp yerinden fırlatacak kadar yaşanan vahim,ürkütücü, tüyler ürpertici olayın altı yaşındaki meleğin kanatlarını kıran bir tarikat şeyhine verilecek cezanın haberini almadan, başka bir konu hakkında yazı yazmayı içime sindiremiyorum.

Heyhat Heyhat; bunlarıda mı görecektik, bunlarıda mı duyacaktık. Eyvah eyvah deyip,tarikatlar,yurtlar,sığınma evlerinde dönen sıkıntılı durumlardan birini daha mı öğrenecektik.Tek söyleyeceğim Allah, boşuna hesap gününü ve cehennemi yaratmadı.

Bunuda mı oraya bırakacağız bilmem.

Meselenin özü altı yaşındaki meleği nikahlamak, yine bir o'kadar incitici asıl mesele tarikat ve tarikatcı zihniyetlerle,dini, islamı, nikahlamak yanlışında ısrar etmek. Kimi insanlar din üzerinden olayı başka mecralara çekme çalışmaları’’da, aynı derecede zihnimi yorarken birkaç geni bozuk insanın yaptıkları yanlışlarla  islamiyeti karalama çabaları bir o kadar mesnetsiz bir durumun ta kendisidir.

Tarikatlar içinde en akıllıları ve eğitimli leri fetö grubunun olduğunu biliyoruz. gözyaşlarındaki zalimliklerini,hırslarını cehalet sarmalında tarikat evlerini sıcak bir yuva zannedip çocukları, yavruları,abileri gönderen, bir medet uman zavallı eğitimsiz insanların düştükleri girdap çukurunda boğulmaları da, bir o kadar göğsümü daraltıyor. Yıktılar,alaşağı ettiler, sebebiyet verdiler, söndürdüler, bir kısım masum aileleri, ne uğruna bir hiç uğruna,yenildiler hırslarına, aldılar vebali,günahı,yüklenip gittiler.

Siz değerli okurlarımında göğsünün daraldığının, canının acıdığınıda biliyorum. Genellikle fakir aileler üzerinde çalışma yapılan bu durum her zaman olduğu gibi bugünde hız kesmeden devam ediyor, hemde hiç değişmeden. Gerçek yaşam ve ötesi için hazırlanacak zannedilen evler veya yuvalara gönderilen,teslim edilen yavruları gördükce bunun devam edeceğini ,hiç bitmeyeceğini, aklımda yine güncelliyorum.

Her zaman yanlış giden birşeyler olduğunu bize söylüyor bu durum, fakat yanlış gidenin ne olduğunu, nereden kaynaklandığını,kimden kaynaklandığını söylemiyor bize zaman zaman ortaya çıkan, mahsum kanadı kırıklar. Fazla umursamadan vah,tüh,olmaz böyle şey der, devamında hiç bir şey yapmaz unutur gideriz.Bu olay gibi etrafımızda aç, susuz, yorgansız yatan varmı yokmu diye, etrafımıza bakmadan işkembe dolu gecenin karanlığına dalar gideriz.

Yine bir Heyhat Heyhat daha;

Eskiden ceviz çuvallarında üç beş çürük çıkardı, olur o kadar derdik.Şimdi çuvalların yarısı çürük, kurtlu, şekil bozukluğu, kabuğunu üzerinden atamamış, fakat kg basan cevizler çıkıyor, mısır püskülünde olduğu gibi.Böyle çıktığını bildiğimiz halde ah of deyip  yine aynı adamın öncülüğündeki ceviz yetiştiricisinden ceviz devşiriyoruz. Dört kg cevizden bir kg ceviz içi elde ediyorsak, yarısının da çürük olduğunu farzedersek  yarım kg cevizi dört kg cevizden elde ederiz ki maliyet hesabında  ülke zarardadır diyebiliriz.O nedenle peşinden koşmanın teri,  duşu karşılamadığı için yanlış aşıları,yanlış budamayı,yanlış verim maliyeti hesabını yapamayan cevizci, delik heybe ile yükü, eşeğe yüklemenin kaybını bacaklarının zayıflığında bulmuş olabilir. Sökün bu çürük ceviz bahçelerini, yerine çilek, kırmızı yanaklı elma, nar bahçeleri dikin, sonra duada birleşelim,bu gibi hüzünleri yaşamayalım olmaz mı?

Diyorum ki herkes bu yolda aydın olsun, aydın oluyor, islamı,dini,müslümanı,arabı,fakiri küçümsüyor kendini yüceltiyor,bir yerlere sığdıramıyor, cahil kalsın diyorum yanlışın ve yanlış insanların pençesinden kurtulamıyor, idrak de zorlanıyor,çabuk kanıp yolunu bir türlü bulamıyor.

Sonuç itibariyle Allah'a giden yolu ararken sapakları doğru analiz etmek çok önemli,iyi hoşgörülü sağlam,dürüst,pozitif,genetiğinde de asil,tam teslimiyet içinde, müslüman dokuya yatkın insanlarla bulmaya çalışılmalı. Yazılacak çok şeyi sizler de benim gibi zihninize yazın ve dua edin. Allah ne dilerse o olur.

Ben böyle düşünüyorum…. 

Yanlış da ısrar etmeyip, doğruyu bulmak için çabalıyorum.

 

Yorumlar 3
Burhan Atdemir 21 Aralık 2022 14:36

Sevgili Mustafa kardeşim seni yürekten kutluyor ve alkışliyorum .biraz daha umutlandım bu ülkede vicdanlı,yürekli insanlar ses versin diliyorum

Burhan Atdemir 21 Aralık 2022 14:36

Sevgili Mustafa kardeşim seni yürekten kutluyor ve alkışliyorum .biraz daha umutlandım bu ülkede vicdanlı,yürekli insanlar ses versin diliyorum

Serhat 19 Aralık 2022 16:37

Bakmadan Geçme