Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ‘Hijyen Eğitimi’ kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.
VATSO binasında düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, odanın kurulduğu günden itibaren yasal statüsü gereği üyelerinin menfaati için çalıştığını belirterek, kentin değişim ve dönüşümüne de katkı sunduğunu söyledi. İlin en önemli meslek odası olan VATSO’nun yaptığı çalışmalarla taraflı tarafsız herkesin güven ve takdirini kazandığını ifade eden Nadiroğlu, “Özellikle AB’ye aday olan ülkemizin içinde bulunduğu süreç bunu gerektirmektedir. Her meslek grubunun standartları yakalaması ve bu yönde çalışmalar yapması kaçınılmazdır. Çağa ayak uydurmak, bunun gereğini yerine getirmek, artık isteğe bağlı bir durum değil zorunluluk haline gelmiştir. Biz de Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde Fırıncılar ve Lokantacılar Esnaf Odası’nın desteği ve katkılarıyla bu meslek grubuna yönelik ‘Hijyen eğitimi’ kursu düzenledik” dedi.
Hijyen Eğitimi kursuna 222 meslek grubu üyesinin katıldığını dile getiren Nadiroğlu, “Bunlardan 214’ü eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. VATSO olarak toplumun tüm kesimlerine yönelik eğitim, bilgilendirme seminerleri ve konferanslarımız devam edecektir. Çünkü şunu biliyoruz ki, toplumun değişim dönüşümü eğitimli bireylerin çok olması ile mümkün olacaktır. Ayrıca kentimizin sahip olduğu misyon ve vizyonu, bizi bu eğitim çalışmalarını yapmaya zorunlu kılmaktadır. Odamız, tüm imkânları ve birimleri ile üyelerin ve Van halkının hizmetindedir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu kentin en önemli lokomotifi olacağız. Tüm kursiyerlerimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diler, eğitimlerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.
Törende kısa bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ahmet Tam ise; tahılların, toplumun temel besin grubu olduğunu ve bu nedenle sağlık açısından oldukça önem arz ettiğini belirtti. Temel besin maddelerinin başında gelen ekmeğin düşük randımanlı unlardan yapılması nedeniyle birçok beslenme ve sağlık sorununa zemin oluşturduğuna dikkat çeken Tam, “Ekmeğin hijyen kurallarına uygun bir şekilde üretilmesi, çalışan personelin gerek kılık kıyafet, gerekse hijyen açısından gerekli şartlara sahip olması, ekmek sevkiyatı ile dağıtımının uygun ekipman ve araçlarla yapılması, en önemlisi de satışının yani tüketiciye ulaşımı sırasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir” dedi.
Merkez ve ilçelerde 367 kişiye ‘Ekmek Hijyen Eğitimi’ verildiğini de sözlerine ekleyen Tam, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.
Hijyen Eğitimi kursuna katılan tek bayan kursiyer Canan Işıldar da, kursun hem kendisi açısından hem de iş arkadaşları açısından iyi geçtiğini belirterek, “Burada öğrendiklerimi işyerindeki arkadaşlarımıza anlatıyordum. Çünkü ekmek, tüm halkımız tarafından tüketilen bir gıdadır. Bunun içeriğinin nasıl olduğunu, nasıl tüketilmesi gerektiğini ya da bizim tüketiciye nasıl sunmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Bilerek hareket etmek, her zaman daha iyidir. Gayet düzgün ve sağlıklı bir çalışma olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.