• Haberler
  • Ekonomi
  • Hisseli tapusu olanlar dikkat! Yeni detay ortaya çıktı

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Yeni detay ortaya çıktı

Hisseli tapu sahipleri, tapularını nasıl müstakil tapuya dönüştürebileceklerini inceleme eğilimindeler. İşte hisseli tapu hakkında önemli bilgiler ve tüm merak edilenler...

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Yeni detay ortaya çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gayrimenkullerin tapularının hisseli veya müstakil oluşunun büyük bir önemi bulunuyor. Hisseli tapulu gayrimenkulden tapu sahipleri ne tam olarak istifade edebiliyorlar ne de sorunsuz şekilde satabiliyorlar. Dolayısıyla bir hisseli tapunun müstakil tapuya dönüşümü büyük bir önem arz ediyor.

HİSSELİ TAPU NEDİR?

Miras paylaşımları ile beraber genellikle anne veya babadan kalan gayrimenkuller kardeşler üzerine geçmektedir. Bu durumda her kardeş gayrimenkulde pay sahibi olurlar. Ancak bu durum çeşitli sorunları da beraberinde getirir. Veraset ve intikal işlemleriyle tapu müdürlüklerinde ilgili gayrimenkuller yasal mirasçıların üzerine geçer. Ancak bu müstakil bir tapu almak için yeterli değildir. Bunun için ek işlemler yapılması gerekir.

HİSSELİ TAPUYU DÖNÜŞTÜRME

Hisseli tapu üzerinde işlem yapılacaksa tapu müdürlüklerine gidilmesi gerekir. Ancak bunun da bazı koşulları vardır. Öncelikle hisseli tapunun müstakil tapuya dönüşümü konusunda pay sahipleri eksiksiz bir şekilde anlaşmalılar. Bunun yanında ilgili gayrimenkulün paylaşıma uygun olması ve her bir ortağa bir tapu verilmesi önünde bir engel olmamalıdır. Örneğin bir ev paylaştırılacaksa tek tapu olacaktır ama bir arazi paylaştırılacaksa çok tapuya uygun olabilir.

İŞLEM YAPILAMAMA KOŞULLARI

Tüm koşullar uyuyorsa yani ortaklar eksiksiz bir şekilde anlaşıp hisseli tapuyu müstakil tapuya çevirmeye karar vermiş iseler tapu müdürlüğüne gidilip bu konuda talepte bulunulması gerekiyor. Ancak tüm hissedarların eksiksiz bir şekilde tapu müdürlüğünde hazır bulunması gerekir. Gelmeyecek olan ortak varsa onu temsilen ya avukatı ya da vekalet verdiği kişi tapu müdürlüğünde olmalıdır.

Hisseli tapu da kritik detay ise; bir kişi eksik olursa işlem yapılamayacak. Tüm hisse sahiplerinin bulunması gerekiyor.

Hissedarların tamamı hisseli tapudan müstakil tapuya dönüş için tapu müdürlüğünde talepte bulunurlar. Müstakil tapuya dönme konusunda bir engel yoksa işlem gerçekleştirilir ve her bir hissedara ayrı bir tapu verilir.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme