• Haberler
  • Güncel
  • Hızla yayılıyor! Türkiye'de 590 köy karantinaya alındı

Hızla yayılıyor! Türkiye'de 590 köy karantinaya alındı

Zonguldak'ta Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, alınan ihbarlar üzerine Ereğli, Devrek ve Gökçebey ilçelerinde bulunan 7 köyde denetlemeler gerçekleştirdi. Ekipler, köylerdeki ahırlarda bulunan hayvanları inceleyerek mevcut hastalığı tespit etti. Bu durum üzerine 363 köyde hayvan giriş-çıkış yasağı uygulaması başlatıldı.

Hızla yayılıyor! Türkiye'de 590 köy karantinaya alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Benzer bir durum Ardahan'dan da bildirildi. Ardahan Valiliği tarafından yapılan açıklamada, aynı tür virüsün hayvanlar arasında yayıldığı ve olası vaka artışlarının önlenmesi amacıyla 227 köyün karantinaya alındığı belirtildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından görevlendirilen veteriner hekimler, köyleri ziyaret ederek hayvan sahiplerini bilgilendirdi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İlimizde görülen ve hızla yayılan şap hastalığı ile İran kaynaklı yeni tip SAT-2 virüsünün yayılmasını azaltmak amacıyla il genelindeki tüm köyler ve mahalleler karantinaya alınmıştır. Şap hastalığı aktif olarak devam ettiği bölgelerde kordon, karantina, eğitim, tecrit ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilecek, karantinaya alınan bölgelerde karantina tedbirlerine uyulup uyulmadığı denetlenecek ve kontrol edilecektir. Ayrıca, kontrolsüz hayvan hareketlerinin önlenmesi amacıyla kolluk kuvvetlerince denetim ve kontrol faaliyetleri artırılacak, tüm hayvan pazarları karantina süresince kapatılacak ve tedbirlere uymayanlar hakkında gerekli idari işlemler uygulanacaktır."

 

Bakmadan Geçme