'HOŞGELDİN SOPHİE'

Fransız Aktvist Sophie Petronin, Mali’nin kuzeyinde yer alan Gao bölgesinde çocuklara yardım amaçlı bir kuruluşu yönettiği sırada 2016 yılında kaçırılmıştı. Dört yıl aradan sonra özgürlüğüne kavuşan 75 yaşındaki Petronin’i, havalimanında Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron karşıladı. Fakat Emmanuel Macron‘un“Hoşgeldin Sophie” sözüne karşılık

 “Benim adım Sophie değil Meryem” karşılığını aldı.

Petronin’in Müslüman olduğunu öğrenen Emmanuel Macron, planladığı basın toplantısını iptal etmiş ve havaalanını terk etmişti.

Daha sonrasında ise Meryem Pétronin, Fransız Cumhurbaşkanına mektup yazmıştı. Yazdığı mektuptan bazı kısa kesitler sunalım:

Sayın Macron;

Hidayete tabi olanlara selam olsun… Temiz beyaz bir ırktan olan Katolik Hristiyan Fransız kadın Sophie Pétronin, 75 yaşından sonra Müslümanlarca 4 yıl esir edilmişken nasıl Müslüman olur diye şaşkınlık içinde olduğunuzu öğrendim. Müsaade ederseniz size durumu izah edeyim…

Sayın Macron,

Evet, ben Müslümanların elinde esirdim. Ama onların bana asla bir kötülükleri dokunmadı. Bana karşı davranışları daima ölçülü ve saygılı bir çerçeve içinde idi. Bana yiyecek ve içecek sunuyorlardı. Kaynakları sınırlı olmasına rağmen kendilerine karşı bana öncelik veriyorlardı. Kişilik haklarıma saygı gösteriyorlardı. Hiçbir sözlü ya da fiziksel tacize maruz kalmadım. Ne dinime ne de Hz. İsa’ya ne de bakire Meryem’e, sizin Hz. Muhammed (S.A.V)’ e küfrettiğiniz gibi küfretmediler.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Bakmadan Geçme