HSBC Bankası'ndan Kardeş Okula Yardım

Kardeş Okul Projesi kapsamında Sempaş İlk ve Ortaokulu ile kardeş kurum olan HSBC Bankası Van Şubesi okula bilgisayar, projeksiyon cihazı, yazıcı ve kitap yardımında bulundu.

İlhan Siyahtaş

HSBC Van Şubesi Müdürü Mehmet Hüseyin Şentürk, Sempaş İlk ve Orta Okulunun kardeş kurumu HSBC Bankası olarak okulun eksiklerini giderdiklerini söyledi.  

Yapılan yardım hakkında bilgi veren HSBC Bankası Van Şube Müdürü Mehmet Hüseyin Şentürk, “ Türkiye genelinde başlatılan Kardeş Okul Projesi çerçevesinde Sempaş İlk ve Ortaokulunu bankamızın kardeş okulu seçtik.  Genel müdürlüğümüzle görüşerek okuldaki eksiklerin giderilmesi için çalışma başlattık. Elimizden geldiği kadar okulumuzda eksiklerinin giderilmesinde yardımcı olacağız. Okulumuza ihtiyacı olan iki adet bilgisayar, iki adet projeksiyon, bir adet yazıcı ve öğrencilere kitap hediye ettik. İlimizde eğitim ve öğretime, öğrencilerimize destek olmaktan mutluluk duyuyoruz  ” dedi.

Yardımlardan duyduğu memnuniyeti aktaran Sempaş İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Çetin Demir, “ Okulumuz depremden ağır hasar görerek yıktırılmıştı. Yeni okul binamız 2014 yılında eğitim ve öğretime açıldı. Okulumuzda bir takım eksiklikler mevcuttu. HSBC Bankası Van Şube Müdürü Mehmet Hüseyin Şentürk okulumuza ziyarette bulunarak eksikliklerimizi sordu. Bizde bilgisayar, projeksiyon cihazı, yazıcı eksiğimizin olduğunu söyledik. Kardeş kurumumuz olarak eksikliklerimizin giderilmesi için yardımcı olacağını söyledi.  Bugünde eğitime öğretime, öğrencilerimize destek bağlamında aldıkları cihazları okulumuza teslim ettiler. Cihazlar ve öğrencilerimize verilen hediyeler okulumuzun eğitim ve öğretim başarısına olumlu etki yapacaktır.  Sosyal sorumluluk anlayışı ile okulumuza kardeş kurum desteği sağlayan HSCB Bankası’na okulum ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme