HÜKÜMET KONAĞI ORAYA YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün eski arsası İpekyolu Kaymakamlığı Hükümet Konağı yapımı için İpekyolu Kaymakamlığı'na tahsis edildi. Tahsis yazısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın imzasıyla Van Valiliğine gönderildi.

Hacı Yılmaz

Van'ın en büyük ilçesi, kentin kalbi konumunda olan İpekyolu ilçesinin arsa sorunu Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucu çözüme kavuşturuldu.  Bakanlığın tahsis yazısı Van Valiliğine gönderildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İpekyolu Kaymakamlık Hükümet Konağı yapımı talep edilen arsanın tahsisi ile hükümet konağı yapım işinin yıl içinde ihaleye çıkarılması bekleniyor. 

1980'li yıllarda Bayındırlık İl Müdürlüğü binası yapılan, 2011 depremine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ait arsa üzerindeki hizmet binası ve lojmanların 2011 depreminde ağır hasar görerek yıkılması  nedeniyle Çevre ve Şehircilik  İl Müdürlüğü  yeni hizmet binasının Edremit'te yapılması üzerine Çavuşbaşı mahallesi Endüstri Meslek Lisesi arkasında  boş olan arsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İpekyolu Kaymakamlığı'na tahsis edildi. 

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığı basın danışmanlığından yapılan açıklamada Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'nin girişimleri sonucu sorunun çözüldüğü belirtilerek şöyle denildi: "İpekyolu kaymakamlığı hükümet konağı yapılmak üzere tahsisi istenen Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne ait arsa ile ilgili yazışmalar yapılmış ancak sonuç alınamamıştı. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'nin arsanın tahsisi için yaptığı görüşmeler olumlu sonuçlanarak tahsis sorunu çözülmüş oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın onayladığı tahsis yazısında; '11 pafta 29 ada ve 11 nolu parseldeki arsanın (8.953,00 metre kare) arsanın tamamının İpekyolu Kaymakamlığına tahsisinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır' ifadesine yer verildi. Tahsis ile İpekyolu ilçemizin yer sorunu çözüme kavuşturulmuştur. Bakan Yardımcısı Sn. Fatih Çiftçi Van'ın sorunlarının çözümüne ve Van'dan gelecek her türlü projeyi desteklemeye devam edecektir" denildi.

282 bin 272 nüfusa hizmet veren, Van'ın en önemli kurumlarının bulunduğu İpekyolu Kaymakamlığı hükümet konağının şehir merkezinde ulaşımı kolay bir yerde yapılacak olması vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılandı.

Bakmadan Geçme