Hüseyin Çelik Van'a geliyor

Van'ın yetiştirdiği değerlerden eski bakan Prof. Dr. Hüseyin Çelik, 13 Ağustos Pazar günü Van'a geliyor.

Hüseyin Çelik Van'a geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

58. Hükümette Kültür ve Turizm Bakanı, 59. Hükümette Millî Eğitim Bakanı, 22 ve 23. Dönem AK Parti Van Milletvekilliği, 24. Dönem Gaziantep milletvekilliği yapan Hüseyin Çelik, Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Şehir Sohbetleri-1 etkinliğine konuşmacı olarak katılacak.

Van TSO Rifat Hisarcıklıoğlu Salonunda 13 Ağustos Pazar günü saat 17:00’da düzenlenecek etkinliğe tüm Van halkı davet edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Van’a çok sayıda okul ve derslik kazandıran Çelik, Türkiye’de o dönem beş ile yapılan Denizcilik Okulunun birini de Van’a yaptırmıştı. Yaz tatilinin başlaması, okulların kapanmasıyla hemen vakit geçirmeden okullarda yaptırmış olduğu bakım, onarım, tadilat işleri vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanmaktaydı. Çelik, bakanlığı döneminde anaokulundan ilkokula, ilkokuldan orta okul, liseye kadar il ve ilçelere sayısız okullar kazandırdı. Eğitime verdiği önemin dışında Van’da taahhüt işiyle iştigal eden insanların, esnafların yüzü gülüyordu. Okullar yapılıyor, mevcut okullarda bakım, onarım, tadilat işleri yapılıyordu. Okullar açılınca okulların ihtiyaçları yakacak, odun, kömürleri, öğrencilerin iaşeleri Vanlı esnaflardan temin edilerek şehirde ekonomik canlılık yaşanıp insanların yüzü gülüyordu. Çelik’in bakanlığından sonra bu saydığımız alımlar maalesef diğer illere kaydırıldı. Esnafın gülen yüzü soldu. Ticaretle uğraşanlar mutsuz, Vanlılar kendilerini sahipsiz hissetmeye başladı.

Bakanlığı döneminde Van’a birçok proje kazandıran Prof. Dr. Hüseyin Çelik’in zaman zaman Van’a gelip gitmesi vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanıyor. HABER: EVREN DOĞRUER

 

Bakmadan Geçme