İHALELER USULSÜZ YAPILIYORSA ŞİKAYETTE BULUNUN

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda kurumlarda yapılan ihale ilanlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Malkoç, 'ihale konusunda biz kurum olarak şikayet üzerine çalışıyoruz. İhaleye girmeye niyeti olup da giremeyen, 'benim hakkım gasp edildi' diyen varsa bize müracaat etsin' dedi.

Burhan Ergin

 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, kurumlarda yapılan ihalelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

"Şikayet üzerine çalışıyoruz"

İhalelerde hakkı gasp edildiğini düşünenlerin Kamu Denetçiliği Kurumuna müracaat etmesini isteyen Malkoç, "İhale konusunda biz kurum olarak şikayet üzerine çalışıyoruz. Biz vatandaşın talebi üzerine harekete geçiyoruz. İhale ilanlarıyla ilgili olarak ihaleye girmeye niyeti olup da giremeyen, 'benim hakkım gasp edildi. Ben ihaleye girecektim ama haberim olmadı. İhaleler usulsüz yapılıyor. Van'da yapılan ihalelerden haberim olmadı' diyen varsa bize müracaat etsin. Gerekli incelemeleri yaparız. Biz Türkiye'nin birçok ilinde yapılan ihalelerin hepsini takip edemeyiz. Bu konuda sorun yaşayanlar bize başvursun. Gerekli işlemleri yaparız" dedi.

 

 

"Bize inceleme hakkı verilmemiş"

Türkiye'de yapılan ihalelerde ilgili kanunun kendilerine inceleme yetkisi vermediğini söyleyen Malkoç, "6328 sayılı kanunda bize inceleme yetkisi verilmemiş, Türkiye'deki bütün ihaleler usulüne uygun mu? Değil mi? veya ihaleler daha iyi nasıl olabilir. Böyle genel bir çalışma yapabiliriz. Gazetelerde ihale ilanlarıyla ilgili bir haber çıktığında savcı harekete geçebilir. Çünkü savcıya harekete geçme yetkisini kanun vermiş ama bize o hak verilmemiş. İhale ilanlarında mağdur olan insanlar bize gelip şikayet edebilirler. Gerekli incelemeleri yaparız" ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme