İkiyüzlü Federasyon

Geçtiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş Türkiye Kupası yarı final rövanş müsabakasında çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan maçın akıbetini TFF,' maç kaldığı yerden seyircisiz devam edecek' şeklinde bir garip kararla açıkladı.

Geçtiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş Türkiye Kupası yarı final rövanş müsabakasında çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan maçın akıbetini TFF,' maç kaldığı yerden seyircisiz devam edecek' şeklinde bir garip kararla açıkladı. Dünyanın her yerinde futbol karşılaşmalarında böylesi olaylar görülse de Türkiye'de durum daha çetrefilli bir hal alabiliyor.

 

Çoğu yerde kolluk kuvvetlerinin önlem alması gerekeceği halde bu işin özel güvenlik kurumlarına devredilmesi, saha asayişi açısından önemli problemlere yol açmaktadır. TFF kendini bu işin sadece ceza verme kısmında tutup, binlerce kişinin geldiği müsabakalarda, sıkı güvenlik önlemi gereken koşullara hiçbir katkı sunmamaktadır. Ayrıca TFF aldığı her karara maalesef hakkaniyete göre değil, gücü olanın yanında görüntü verecek şekilde imza atmaktadır.

 

Söz konusu maçı izlemedim, sadece basına yansıyan olaylı görüntüler ve çıkan haberlerden edindiğim bilgilere göre Şenol Güneş'e isabet eden cisim nedeniyle maç yarıda kalmış ve hakemin kararıyla tatil edilmiş bir müsabaka gibi gözüküyor…

 

Gözlemci raporlarında, ilgili videolarda, saha komiserlerinin tutanaklarında neler yazıyor bilemiyoruz ama bir müsabakada tatil kararı, bir hakemin en son başvuracağı yoldur. Tolga'ya edilen küfür ve sonrasında saha yağan cisimler ve Şenol Güneş'in yerde kalması bu müsabakanın tatiline neden oluyorsa, yıllar önce oynanan yine bir derbi maçta Otto Bariç'e isabet eden cisim neden müsabakayı tatil ettiremedi? Bunun gibi yığınla olay sayabilirim…

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme