• Haberler
  • Güncel
  • İletişim, Davranış ve Stres Yönetimi Eğitimi Verildi

İletişim, Davranış ve Stres Yönetimi Eğitimi Verildi

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve özel hastane personellerine yönelik “Sağlıklı İletişim, Davranış ve Stres Yönetimi” eğitimleri verildi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin konferans salonunda 12-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen ve Sağlık Bakanlığı Müşaviri Yrd. Doç. Dr. Bedrettin Uluat tarafından verilen eğitimlerde; iletişim ve stres, empati kurabilmenin önemi, sağlıklı iletişimle nelerin başarılacağı üzerinde duruldu. Eğitimlerin sonunda bir açıklamada bulunan Halk Sağlığı Müdürü Yakup İmren, stresin çalışma yaşamında etkisi ve sonuçları itibariyle üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu belirtti. Bugün itibariyle bilgi çağına geçişin hızlanması, yenilik ve değişimin her alanda var olan sistemlerin yapı ve yönetim biçimlerini etkilemesi gibi faktörlerin iş yaşamını derinden etkilediğini ifade eden İmren, “Böyle bir ortamda özellikle sağlıkta iş görenlerin, hızlı hareket etme zorunluluğu duymaları, uyum sorunları yaşamaları veya kapasitelerinin üzerinde bir iş yükü ile karşı karşıya kalmaları gibi nedenlerden dolayı yoğun bir iş stresine girebilmektedirler. Özellikle çalışan bireylerde psikolojik bir gerilim durumu oluşturarak iş verimi ve etkinliğini önemli ölçüde etkileyen stres, başa çıkılması ve yönetilmesi gereken bir süreç olarak görülmektedir. Bu çalışmada, iş yaşamında stres kaynakları, ortaya çıkardığı sorunlar ve başa çıkma yöntemleri gibi konular eğitimlerle personellerimize aktarılmaktadır” dedi.
Sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınlarının aynı amaç için çalıştığını vurgulayan İmren, “Bu çalışma da sağlıktır. Aynı amaç doğrultusunda çalışan kişilerin 'empati' yaparak daha hoşgörülü davranması ve hastalarla daha iyi iletişim kurması gerekmektedir. İnsan sağlığı her şeyin başında gelmektedir. İnsanın hayatı boyunca devam eden bir gerçeği de strestir. Stresin hayatımızda olması gerektiğini, bunun sadece hayatımızın her alanına dengeli bir şekilde yaymak ve stresin bizi yıpratma boyutuna gelmesine müsaade etmemek gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme