• Haberler
  • Güncel
  • İlhan'dan yerel yönetimlere çağrı: Van'ın sorunlarını çözmek için çaba sarf edin

İlhan'dan yerel yönetimlere çağrı: Van'ın sorunlarını çözmek için çaba sarf edin

Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine seslenerek, kentin önemli sorunlarına dikkat çekti. İlhan, Van'ın imar, altyapı, çevre, Van Gölü kirliliği, tarım ve hayvancılık gibi acil el atılması gereken birçok sorunu olduğunu belirterek, yerel yönetimlerin bu sorunları çözmek için çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti. 

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçede seçimleri kazanan belediye başkanlarına çağrıda bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Van'ın imar konusunda sorunlar yaşadığını söyleyerek, kentin hızlı nüfus artışı ve çarpık kentleşme nedeniyle, imar çalışmalarının yetersiz kaldığını ifade etti. Altyapı konusunda da sıkıntılar olduğunu aktaran İlhan, su, kanalizasyon, alt yapı ve yol gibi temel hizmetlerin yetersiz olduğunu dile getirdi.

Çevre sorunları konusunda endişelerini dile getiren İlhan, özellikle Van Gölü kirliliği konusunda yerel yönetimlerin daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı. İskele Mahallesi ve Van Kalesi civarında oturan mahalle sakinlerinin kötü kokunun kendilerini rahatsız ettiğini, sıcak yaz günlerinde kapı, pencere açamadıklarını, dışarı çıkıp park ve bahçelerde oturamadıklarını belirterek, gölün temizliğine hız verilmesi, vatandaşların kökü kokudan kurtarılması öncelikli yapılacak çalışmalar arasına alınmalı. Gölün ekonomiye katkıları ve turizm açısından önemine dikkat çeken İlhan, gölün temizlenmesi ve korunması çalışmalarının artırılması gerektiğini söyledi.

Tarım ve hayvancılık alanında sorunlar olduğunu belirten İlhan, bu sektörlerin desteklenmesi ve geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle, hayvan hastalıkları, yem fiyatları, sulama sorunları gibi konularda yerel yönetimlerin çiftçi ve besicilere destek sağlaması gerektiğini kaydetti.

İlhan, yerel yönetimlerin bu sorunlara yönelik kalıcı ve etkin çözümler üretmesi gerektiğini vurguladı. Kentin ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan gelişimi için, bu sorunların ivedilikle ele alınması ve çözülmesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, yerel yönetimlerin, kentin sorunlarını öncelik sırasına almayı ve çözüm üretmeye çağırdı. Halkın beklentilerinin karşılanması için, yerel yönetimlerin koordineli ve kararlı şekilde çalışması gerektiğini vurguladı. 

Bakmadan Geçme