İlhan: Geçim sıkıntısı giderilmeli

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı vatandaşların geçinemediğini dile getiren Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Hükümet'e seslenerek vatandaşların sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. 

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre İlhan yaptığı açıklamada, “Ekonomik krizden dolayı insanlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta büyük sıkıntı yaşıyor. Kış mevsimi yaklaşıyor. İnsanlar bu ekonomik sıkıntılarla boğuşurken kış mevsiminin gelmesiyle birlikte doğalgaz ve elektrik faturaları insanların sırtına bir yük daha bindirecek bu faturalar nasıl ödenecek? Ayrıca evinde soba kullanan vatandaşlarımız kömür fiyatlarının artmasından dolayı kömür ihtiyacını nasıl karşılayacak” diye konuştu.  

Ülkemizi derinden etkileyen ekonomik sıkıntılar her geçen gün vatandaşların alım gücünü düşürüyor. Ekonomik sıkıntıları iliklerine kadar hisseden insanlar sorunlara çözüm bulunmasını istiyor. Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok hanede huzursuzluk yaşandığını, insanların hayat pahalılığından dolayı geçinemediğini belirterek, Hükümet’in sorunları çözmek için acilen somut adımlar atması gerektiğini belirtti. 

“VATANDAŞLARIMIZIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İlhan açıklamasında, “Ülkemizin dört bir yanını etkileyen ekonomik sıkıntılar ve bu sıkıntıların toplum üzerindeki yansımaları ciddi sorunlara yol açıyor. Bizler, Saadet Partisi olarak, halkın sesi olmaya, sorunlarını dile getirmeye ve çözüm önerileri sunmaya devam edeceğiz. Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, maalesef ki sadece bir kesimi değil, toplumun her kesimini derinden etkiliyor. Bugün burada, özellikle Van’daki vatandaşlarımızın içinde bulunduğu bu zor durumu dile getirmek istiyorum. Ekonomik sıkıntılardan dolayı kira fiyatları asgari ücrete ulaştı. Ekonomik sıkıntılar, insanların temel ihtiyaçlarını karşılama noktasında ciddi sorunlar yaşamalarına neden olmaktadır. Geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımız, artık her gün yeni bir zorlukla karşı karşıya kalmaktadır” dedi. 

“İNSANLAR KIŞ’IN FATURALARINI NASIL ÖDEYECEK”

İlhan açıklamasının devamında, “Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, bu sorunlar daha da derinleşecektir. Soğuk havaların kapıda olduğu bu günlerde, doğalgaz ve elektrik faturalarının nasıl ödeneceği sorusu birçok aileyi kaygılandırmaktadır. İnsanlarımız, evlerinde ısınmak için gerekli olan enerjiyi sağlamakta zorlanırken, bu durumun getirdiği psikolojik baskı da aile içerisinde huzursuzluğa neden olmaktadır. İnsanlar, faturalarını ödeyebilme kaygısıyla geçimlerini sağlayacak başka harcamalardan feragat etmek zorunda kalıyor. Bu durum, aile içi huzursuzluğa ve sosyal sorunlara yol açmaktadır. Ayrıca, evlerinde soba kullanan vatandaşlarımız da odun, kömür fiyatlarının artışından dolayı büyük sıkıntı yaşamaktalar. Geçen yıl ile bu yılki odun, kömür fiyatlarını kıyaslarsak bu yılki kömür fiyatları birçok ailenin ısınma ihtiyacını karşılamasını imkânsız hale getirmiştir. Doğalgaz ve elektrik gibi alternatif kaynaklara yönelmek isteyen aileler, bu artışlar karşısında çaresizlik içinde kalmaktalar. Bu durum, toplumun en temel ihtiyaçlarından biri olan ısınma ihtiyacını bile karşılamakta zorlandığımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARIMIZIN EKONOMİK SIKINTILARI GİDERİLMELİ”

Hükümetin ekonomik sıkıntıları çözmek için somut adım atması gerektiğini belirten İlhan, “Sizin aracılığınızla Hükümet yetkililerine seslenmek istiyorum. Vatandaşlarımızın içinde bulunduğu bu zor durumu görmezden gelmek, sorunları daha da içinden çıkılmaz hale getirecektir. Ekonomik kriz sadece rakamlarla ifade edilebilecek bir durum değil; bu, insanlarımızın yaşamlarıyla, umutlarıyla, gelecekleriyle ilgili bir meseledir. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, acilen çözüm üretilmesi gereken bir dizi önlem hayata geçirilmelidir. Geçtiğimiz eylül ayında okulların açılmasıyla aileler bir sıkıntı yaşadı. Henüz daha o sıkıntılarını atlatmadan kışlık erzak hazırlıkları başladı. Kışlık erzak hazırlığının ardından havaların soğumasıyla bir müddet sonra ısınma sorunları başlayacak. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan insanları bir an evvel rahatlatmak adına hükümetin acilen tedbir alması gerekir. Köprüden önceki son çıkışta, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması adına hükümetinizden acil adımlar atmasını bekliyoruz. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarının yeniden gözden geçirilmesi, kömür fiyatlarının denetlenmesi ve sosyal yardımların artırılması gibi çözümler, birçok ailenin nefes almasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, yerel yönetimlerin de bu süreçte daha aktif rol alması gerektiğine inanıyoruz. Sosyal yardımların artırılması, ihtiyaç sahibi ailelere destek verilmesi ve imkanların seferber edilmesi, bu zor günlerde insanlarımızın yanında olmak adına atılacak önemli adımlardır. Bugün burada dile getirdiğimiz sorunlar, yalnızca Van ilimizi değil, tüm ülkemizi etkilemektedir. Ekonomik sıkıntılar, insanların yaşam kalitesini düşürmekte ve gelecek kaygılarına neden olmaktadır. Bizler, Saadet Partisi olarak, bu sorunların çözümü için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hep birlikte, dayanışma içinde bu zor günleri aşabiliriz. Ülkemizin güzel insanlarının daha iyi bir yaşam standardına ulaşması için gereken tüm çabayı göstereceğiz. Güzel günlerin yakın olduğunu biliyoruz; yeter ki sesimiz duyulsun” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme