• Haberler
  • Güncel
  • İlhan: Van'ın trafik ve otopark sorunu bir an evvel çözülmeli

İlhan: Van'ın trafik ve otopark sorunu bir an evvel çözülmeli

Van'ın trafik ve otopark sorununa değinen Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, 'İlimizde her geçen gün ciddi boyutlara ulaşan trafik ve otopark sorunu bir türlü çözülemiyor. Her gün işe, okula giden vatandaşlarımız, günlük işlerini yapmak için yola çıkan esnaflarımız, bu sorunla yüzleşmek zorunda kalıyor. Zaman kaybı, stres ve sağlıksız bir yaşam, herkesin ortak paydası haline geliyor. Yetkililer bir an evvel harekete geçerek trafik ve otopark sorununu çözmeli' dedi.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre Van’ın sorunlarını çözmek için büyük gayret sarf eden Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, basın toplantısı düzenleyerek trafik ve otopark sorununu gündeme getirdi. 

İlhan açıklamasında, “Van’ımızın trafik ve otopark sorununu çözmek için hep birlikte adım atmalıyız. Bu konuda atılacak her adım, hem şehrimizin geleceği hem de vatandaşlarımızın yaşam kalitesi için büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN KARARLI BİR DURUŞ SERGİLİYORUZ”

İlhan, “Van, tarihi ve doğal güzellikleriyle, kültürel zenginlikleriyle dolu bir şehir, fakat her geçen gün artan araç sayısı ve buna bağlı olarak yaşanan trafik sıkışıklığı, maalesef ki bu güzellikleri gölgede bırakıyor. Van’ın caddeleri, sokakları artık bu trafiği kaldırmıyor. Trafik sorunu yeni bir sorun değil uzun zamandır devam eden, en ufak bir yağışta daha da büyüyen bir sorun, ama geçen hafta sonu trafik sorunu çileye dönüştü. Trafik sorunu sadece bir ulaşım sorunu değil, aynı zamanda çevresel, sosyal ve ekonomik bir sorundur. Günümüzün hızla değişen dünyasında, şehirlerin ulaşım altyapıları da bu değişime ayak uydurmak zorunda! Van’da bu konuda atılan adımlar yetersiz kalmakta. Bunu görmek, yaşamak ve hissetmekteyiz. Her gün işe, okula giden vatandaşlarımız, günlük işlerini yapmak için yola çıkan esnaflarımız, bu sorunla yüzleşmek zorunda kalıyor. Zaman kaybı, stres ve sağlıksız bir yaşam, herkesin ortak paydası haline geliyor. Otopark sorunu ise bu sorunun bir diğer boyutudur. Şehrimizde yeterli otopark alanı bulunmaması, araç sahiplerinin sorun yaşamasına neden oluyor. Araçlarını park edecek yer bulamayan vatandaşlarımız, sokaklara park etmek zorunda kalıyor. Bu da hem trafik akışını bozuyor hem de görüntü kirliliğine yol açıyor. Van’ın güzelliklerini görebilmek için önce bu sorunların çözülmesi gerekiyor. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak, bu sorunları çözmek için kararlı bir duruş sergiliyoruz. Yerel yönetimlerin, şehir planlamasında daha etkin ve proaktif bir rol oynaması gerektiğine inanıyoruz. Ulaşım ve otopark sorununu sadece bir engel olarak görmekten ziyade, bunu bir fırsata çevirmek mümkün, yeni otopark projeleri, alternatif ulaşım yolları ve toplu taşıma sistemlerinin güçlendirilmesi, bu sorunların üstesinden gelmek için atılacak önemli adımlardır” ifadelerini kullandı.

“VAN’IMIZIN TRAFİK VE OTOPARK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN HEP BİRLİKTE ADIM ATMALIYIZ”

İlhan açıklamasının devamında “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak özellikle trafik sorununun yoğun olduğu Maraş Caddesi, AVM önü, Cumhuriyet Caddesi gibi yerlerde yol üzerlerinde otopark uygulaması kaldırılmalı, VATBO’dan Bölge Hastanesine kadar olan bölgede ivedi olarak yeni battı çıktılar yapılmalı. Uzun vadede çözüm için kronik sorunumuz olan Çevreyolunun tamamlanarak bağlantı yollarının yapılması gerekmektedir. Daha önce otopark olarak yapılan mısır çarşısı yanında ki bina ne işyeri ne de otopark olarak kullanılmakta bu binanın da depreme dayanıklılık testinin yapılıp İpekyolu Belediyesi ya da VASKİ olarak kullanılmalıdır. Van’ımızın trafik ve otopark sorununu çözmek için hep birlikte adım atmalıyız. Bu konuda atılacak her adım, hem şehrimizin geleceği hem de vatandaşlarımızın yaşam kalitesi için büyük bir önem taşımaktadır. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum. Van’ı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için birlikte çalışalım” dedi.

Bakmadan Geçme