İlhan: Vansesi'nin 87. yılını tebrik ediyorum

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Vansesi Gazetesi'nin 87. yaşı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. İlhan, 'Geçmişten günümüze Van için önemli bir yere sahip olan Vansesi Gazetesinin 87. yaşını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum' ifadelerini kullandı.

21 Temmuz 1937'de yayın hayatına başlayan Vansesi Gazetesi, 87. yaşını kutluyor. Uzun yıllardır Van halkının güvenilir haber kaynağı konumunda olan Vansesi, kentin geçmişinden günümüze önemli bir yere sahip.

İlhan açıklamasında, “Vansesi Gazetesi, Van'ın ve Türkiye’nin en köklü basın kuruluşlarından biri. 1937 yılında yayın hayatına başlayan gazete, kentin siyasi, ekonomik ve sosyal hayatında önemli bir rol oynamış. Uzun yıllar boyunca Van halkının güvenilir haber kaynağı olarak ön plana çıkan Vansesi, yerel ve bölgesel haberleriyle öne çıkıyor. Gazetecilik tarihinde önemli bir yere sahip olan Vansesi, Van'ın en eski, Türkiye’nin üçüncü gazetesi. Kuruluşundan bu yana geçen 87 yıl boyunca, Kent'in gelişimi ve dönüşümüne tanıklık eden Vansesi, Van'ın hafızası niteliğinde. Yerel haber odaklı yayın politikasıyla dikkat çeken Vansesi Van’ın sorunlarının çözümünde etkin rol oynamaktadır.  Vansesi Gazetesi'nin 87 yıllık yayın hayatı, Türk basın tarihinde önemli bir yer tutuyor. Uzun yıllar boyunca kent halkının güvenini kazanan Vansesi, Van'ın sesi olmayı başardı. Özellikle Van'ın ekonomik, sosyal, kültürel gelişimine ışık tutan, güncel, doğru haberleriyle öne çıkan Vansesi, kent kimliğinin oluşmasına katkı sağlıyor. Tüm bu çalışmalarıyla Van halkının gönlünde taht kuran Vansesi Gazetesi, 87 yaşına ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Geçmişten günümüze Van için önemli yere sahip olan Vansesi Gazetesinin 87. yaşını tebrik ediyor. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme