İLHAN: VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, 'Referandum öncesi kahvaltı salonlarında ve otellerde ki zengin sofralarda boy gösteren her türlü vaatleri peş peşe sıralayan başta Van'ın vekilleri ve bu süreçte Van'ımıza günü birlik seyahat düzenleyen bakanlar da danışmanları da verdikleri sözlerde ortada yok' dedi.

Evren Doğruer

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı ‘Van’ konulu basın toplantıları düzenleme kararı aldı. İlk toplantıya İl Başkanı Özay İlhan’ın yanı sıra Edremit İlçe Başkanı Mehmet Bayram ve Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Kurt katıldı.

“VERİLEN SÖZLER TUTULMADI”

Toplantıda konuşan İl Başkanı Özay İlhan, referandum seçimleri kapsamında birçok bakanın ve AK Partili vekilin Van’a gelip kentin sorunlarını çözme adına çeşitli sözler verdiğini ancak verilen sözlerin tutulmadığını hatırlatarak, “Bugün 16 Mayıs 2017 referandumun üzerinden 1 ay geçti. Referandum öncesi kahvaltı salonlarında ve otellerde ki zengin sofralarda boy gösteren her türlü vaatleri peş peşe sıralayan başta Van'ın vekilleri ve bu süreçte Van'ımıza günü birlik seyahat düzenleyen bakanlar ve danışmanları da verdikleri sözlerde ortada yok. Aynı zamanda Van büyükşehir belediyesine kayyum atanmasının üzerinden 6 ay geçti. Bakanlar, vekiller, danışmanlar, ortada yok ama Saadet Partisi Van il başkanlığı olarak bizler buradayız ve Van'ımızın sorunlarını, çözümlerini en yüksek sesle dillendirmeye ve bu kentin hak ettiği noktaya gelmesi için gayret sarf etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HİÇ BİR MAZERETLERİ KALMADI”

Geçmişte birçok sorunun çözümü konusunda iktidarın temsilcileri, Van Büyükşehir Belediyesinin farklı bir siyasi yapıda olmasından dolayı hizmet noktasında sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiklerini anlatan İlhan, “Fakat 6 aydır Van Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerine de kayyum atandı ve hiç bir mazeretleri kalmadı. Bunun için ciddi çalışmaların planlamasını yapmak gerekir. Öyle trafikte sağa sola dönüşleri engellemek, okul bahçelerine çocuk parkı yapmak, kadınlar için jimnastik salonları oluşturmak gibi göz boyayıcı sözüm ona çalışmalarla Van halkı oyalanmamalıdır. Biz Milli Görüşçüyüz, altı aylık kısa bir süre içinde bile nasıl çalışma yapılacağını çok iyi biliriz. Dolayısıyla bu dostlar pazarda görsün çalışmaları bizi memnun etmez. Eminiz ki halkımızı da memnun etmiyordur” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLAR KAYYUMDAN HİZMET BEKLİYOR”

Vatandaşların kayyumdan hizmet bekliğini söyleyen Özay İlhan, “Kayyum atanmasıyla birlikte kente hizmet geleceği, sorunlara çözüm üretileceği Van'ın büyükşehir kimliğine gerçek manada kavuşacağı noktasında toplumun tüm kesimlerinde bir umut doğmuş ve yeni bir heyecan oluşmuştu. Fakat bu umut ve heyecan geldiğimiz noktada zayıflamaya başlamıştır.  Ne yazık ki Van Büyükşehir belediyesinde iç kargaşalar söz konusudur, 6 aylık süre hizmet yerine iç kargaşalarla heba edilmiş durumdadır. Hâlihazırda bir otorite boşluğu mevcuttur ve bunun sorumlusu başta iktidarın vekilleri olmak üzere büyükşehir belediyesinde makam ve mevki hesabı yapıp şahsi çıkar peşinde koşan kişilerdir” diye konuştu.

İLHAN’DAN KURUMLARA ÇAĞRI

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak yetkililere çağrı yapan İlhan”Başta, Van Büyükşehir Belediyesinde ki otorite boşluğunun biran evvel giderilmesi ve dedikoduların ivedilikle sonlandırılarak. Van'ın büyükşehir kimliğine yakışacak hizmetleri biran evvel yapmalarıdır ve hatırlatmakta yarar görüyoruz, Van'ı kaybederseniz doğuyu kaybedersiniz” dedi.

 

Bakmadan Geçme