• Haberler
  • Yaşam
  • İnatçı lekelere anında çözüm! Pırıl pırıl yapacak bu yöntemleri mutlaka denemelisiniz

İnatçı lekelere anında çözüm! Pırıl pırıl yapacak bu yöntemleri mutlaka denemelisiniz

Kireç lekeleri, temizlemesi zor olan lekelerden biri olarak kabul edilir. Ev sahipleri için can sıkıcı bir sorun olan kireç lekeleri için doğal çözüm yöntemleri internet üzerinde araştırılıyor. Bu tür lekeler genellikle banyo ve lavabo gibi alanlarda sıkça görülür ve metaller üzerinde hoş olmayan bir görüntü oluşturur. Su lekeleri ve kireçten kaynaklanan bu sorunları çözmek istiyorsanız aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Mutfak ve banyo muslukları ile duş başlıklarındaki kireç birikimleri, birçok kişi için can sıkıcı bir sorundur. Kireç lekeleri gibi inatçı lekeleri temizlemek için kimyasal kireç çözücüler kullanmak istemeyenler için doğal bir kireç çözücü tarifi bulunmaktadır. İşte muslukları parlatmanın doğal yolları...

Karbonat, musluk temizliği gibi birçok alanda güvenle kullanabileceğiniz doğal bir malzemedir. Bir fırça yardımıyla karbonatı musluklara uygulayarak kullanabilirsiniz. Karbonat ile musluğu iyice ovaladıktan sonra soğuk suyla durulayın. Kireç kalıntılarının kaybolduğunu göreceksiniz.

Limon, içerdiği asit nedeniyle musluklarda biriken kireç gibi tortuların temizlenmesine yardımcı olur. Kullanılmış bir limon ile muslukları ovmanız hem ekonomik hem de pratik bir musluk temizleme yöntemidir. İşlem sonrasında musluğu soğuk su ile iyice durulamayı unutmayın. Daha parlak bir sonuç elde etmek için durulama işleminden sonra bir bezle musluğu kurulayabilirsiniz.

Sirke, limon gibi doğal malzemelerden biri olarak temizlik için oldukça etkilidir. Sirkeli su veya sirkeli karbonatlı su kullanarak musluk temizliği yapabilirsiniz. Sirke, asit içeriği sayesinde kireç ve tortuların temizlenmesine yardımcı olur. Karbonatla birleştirildiğinde ise daha etkili bir temizlik sağlar ve tıkanmış musluk filtrelerinin açılmasına da yardımcı olabilir.

Eğer musluğunuz altın veya bronz değilse, diş macunu ile temizleyip parlatabilirsiniz. Diş macunu musluğun üzerine sıkıldıktan sonra yumuşak bir bezle iyice ovalayın. Birkaç dakikalık ovalama işleminden sonra musluğu durulayın ve kurulamak için bir bez kullanın.

Bakmadan Geçme