İNDİRİM GÜNLERİ BAŞLADI

Van'da, ekonomiyi canlandırmak ve İran'dan nevruz tatili döneminde kente gelen turistleri ağırlamak amacıyla düzenlenen '2018 Van ShoppingFest' (indirim günleri) başladı. Bu yıl Van Valiliği himayesinde 15 Mart-5 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen 'ShoppingFest' için kortej yürüyüşü ve bazı etkinlikler düzenlendi.

Burhan Ergin

Van Valiliği, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ana paydaşlarının yer aldığı açılış renkli görüntülere sahne oldu.

 Valilik önünde yapılan açılışın ardından festival alanı olarak belirlenen Cumhuriyet Caddesindeki eski belediye binası yerine kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş sırasında mehter takımı, halk oyunu gösterilerinin yanı sıra İpekyolu Belediyesi tarafından festival alanında hazırlanan stantlarda çeşitli ürünler sergilendi.

Festival alanında gerçekleşen keman dinletisinin ardından Vali Murat Zorluoğlu, Van’da güzel şeylerin olacağını belirterek, “Artık Van her zaman güzellikler yaşayacak. Van'da güzellikler hiç bitmeyecek. Biz ilimizin kalkınması için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Turizm bizim için çok önemlidir. Van’ımızı turizmde daha iyi yerlere getireceğiz” dedi.

Vali Zorluoğlu, etkinliklerin devam edeceğini belirterek, “Türkiye'de çok az şehir alışveriş festivali yapabiliyor, o bakımdan şanslıyız. Caddelerimizde sokaklarımızda etkinliklerimiz devam edecek, sürprizlerimiz olacak. Bugünden itibaren sokak konserlerimiz, kapalı mekan konserlerimiz, havai fişek gösterilerimiz, değişik gösteriler bir yandan da yoğun alışveriş imkanlarıyla Van diğer yıllara göre daha güzel bir alışveriş festivali yaşayacak. Ankara'dan güzel bir haber geldi. Bugün resmi gazetede yayınladı. Alışveriş festivalinin açılışını yaptığımız bu meydan da dahil olmak üzere yaklaşık 25 dönümlük alanda 'Kent Park’ı yapıyoruz. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı resmi gazete de yayınlandı. Hükümetimize müteşekkiriz, Van için hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu’nun konuşmasının ardından katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdiler. Katılımcılara ve vatandaşlara ayran aşı ikramında bulunulurken, Vali Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, stant açan esnafları ziyaret etti. Esnafın festivalle ilgili görüşlerini dinleyen Zorluoğlu ve beraberindekiler festival alanından ayrıldı.

 

Bakmadan Geçme