BİK Genel Müdürü Erkılınç: Yerel basın dijitalleşmeye hazır olmalı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, 'Şuan yerel basınımızın dijitalleşmeye geçmesi için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansıyla işbirliği içindeyiz. Çalışmalarımız sürüyor. Yerel basınımızın bir an evvel dijitalleşmeye geçmesi için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Yerel basınımız da dijitalleşmeye geçmek için altyapı hazırlıklarına bugünden itibaren başlamalıdır. Biz Basın İlan Kurumu olarak elimizden gelen her türlü desteği sunacağız' dedi.

Burhan Ergin

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Vali Mehmet Emin Bilmez, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Bilgi Teknolojileri Müdürü Ömer Faruk Kaya ve Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel gazete temsilcileriyle bir araya gelerek, sorunları dinledi.

Toplantıda ilk söz alan BİK Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, “Van ili gerek coğrafyası ile gerekse gazetecileriyle bölgede çok etkin. Kurum olarak da gazetelerin gelişmesi anlamında elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“Yerel basın bizim için çok önemli”

Daha sonra söz alan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, yerel basına önem verdiklerini belirterek, “Basın İlan Kurumu güzide bir kurum ve kurum olarak da yakından çalıştığımız bir paydaşımız. Daha önce basına yönelik eğitim temelli projelerde birlikte yol aldık. İnşallah bundan sonra da hem yerel basınla hem de Basın İlan Kurumu ile gerekli çalışmalarda paydaş olmaya devam edeceğiz. Yerel basın bizim için çok önemli. Özellikle resmi ilan alan gazeteleri, kurum ve kuruluşları daha çok önemsiyoruz. Bizde bu gazetelerimizin dijital dönüşüm sürecinde alt yapıların geliştirilmesi için, bu süreçten geri kalmamaları için mevzuat çerçevesinde elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“Van basının yakın ilgisini ve desteğini gördüm”

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararnameyle Mülkiye Başmüfettişi olarak atanan Vali Mehmet Emin Bilmez, Van’da görev yapmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Yaşanan sıkıntılar ve önümüzdeki süreçte düşünülen yenilikler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Yeni genel müdürümüz görevi devralır almaz, ilk ziyaretine bölgemizden başladı. Bölgeye olan ilgilerinden dolayı genel müdürümüze teşekkür ediyorum. Benimde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle tayinim çıktı. Yaklaşık 3,5 yıldır Van’da görev yapıyorum. Artık gitme zamanım geldi. inşallah en kısa sürede işlerimi toparlayıp, buradan ayrılacağım. Bu süre zarfında hep Van basının yakın ilgisini ve desteğini gördüm. Van sorunlarına sahip çıkmada ciddi katkılarını gördüm. Birlikteliğimizden dolayı herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha güzel ortamlarda, ekonomik sıkıntıları daha aşmış bir yerel basını görürüz” dedi.

“Yerel basınımızın dijitalleşmeye geçmesi için çalışmalarımız sürüyor”

Basın İlan Kurum Genel Müdürü Cavit Erkılınç, yerel basının dijitalleşmeye geçmesi için hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, “Bakan Yardımcılığı görevine atanan Genel Müdürümüz Rıdvan Duran’ın yerine Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevine atandım. Allah’ın izniyle hep beraber güzel çalışmalara imza atarız. Yerel basınımızla olan diyaloglarımızı daha fazla güçlendirmek istiyoruz. Daha iyi bir iş birliği içinde olmayı sürdüreceğiz. Pandemi sürecinin yaşandığı zor bir dönemde göreve başlayarak önemli bir rol üstlendik. Göreve geldikten sonra yerel basınımızın sorunlarıyla yakından ilgilendik. Yerel gazeteler haber içeriklerini zenginleştirerek ürün kalitelerini artırmaları ve bir an önce internet mecrasına yönelik hazırlıklarını tamamlamaları gerekiyor. Basın İlan Kurumu olarak, dijitalleşme yolunda yerel basınımızın dijital mecralara entegrasyonunu destekleyen ve düzenleyen çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Şuan yerel basınımızın dijitalleşmeye geçmesi için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansıyla işbirliği içindeyiz. Çalışmalarımız sürüyor. Yerel basınımızın bir an evvel dijitalleşmeye geçmesi için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Yerel basınımız da dijitalleşmeye geçmek için altyapı hazırlıklarına bugünden itibaren başlamalıdır. Biz Basın İlan Kurumu olarak elimizden gelen her türlü desteği sunacağız” ifadelerini kullandı.

“Dijitalleşmeye önem verilmeli”

BİK Teknolojileri Müdürü Ömer Faruk Kaya ise “Önümüzde internet çağının başladığını ve buna hazırlıklı olmamız gerektiğini zaten kurum olarak yaptığımız eğitimlerde de sizlere söylüyoruz. Bunun önemini verdiğimiz eğitimlerde üzerine basa basa söylüyoruz. Bu dezenformasyon yasası içeriğinde olan ve bu şekilde geçmesi takdirde, artık internet siteleri sizler için ekstra bir kazanç kapısı olacak. Buna sosyal medyalar da dahildir. Bu yüzden artık internet sitelerinize çeki düzen vermeniz gerekiyor. Dijitalleşmeye önem vermenizi, internet sitenizi güncel tutmanızı istiyoruz. O yüzden şimdiden alt yapınızı güçlendirin” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme