• Haberler
  • Güncel
  • İnnovan Girişimcilik Merkezi Fikir Maratonu başlıyor

İnnovan Girişimcilik Merkezi Fikir Maratonu başlıyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen İnnovan Girişimcilik Merkezi Fikir Maratonu başvuruları başladı.

İnnovan Girişimcilik Merkezi Fikir Maratonu başvuruları başladı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin işbirliğiyle düzenlenen program, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnnovan Girişimcilik Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Fikir Maratonu Programı için son başvuru tarihi 19 Nisan olarak belirlendi. 

İnnovan Fikir Maratonu, yenilikçi girişim fikri olan bireyler ve takımlar için 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek bir fikir geliştirme programıdır. Programa başvuruda bulunmak isteyenler, yenilikçi girişim fikirlerini sunabilirler. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından başarılı bulunan takımlar, 2 günlük fikir maratonu programına dahil edilecektir.

Fikir maratonu programı, uzmanlar tarafından verilecek girişimcilik konulu eğitimler ve mentorluk sürecini içermektedir. Bu süreçten sonra başvuru sahipleri, geliştirdikleri girişim fikirlerini jüriye sunacaklardır. Jüri değerlendirmesi sonucunda en başarılı 10 girişim fikri veya takım, İnnovan Girişimcilik Merkezi Ön Kuluçka Programı'na katılma hakkı kazanacaktır. Ayrıca ilk 3 dereceyi alan girişim fikirleri veya takımlara çeşitli ödüller verilecektir.

Başvurular, herhangi bir sektörden yenilikçi girişim fikri olan bireyler veya 2-3 kişilik takımlar tarafından yapılabilmektedir. Yenilikçi iş fikri, herhangi bir sorun veya fırsat alanına yönelik yenilikçi bir bakış açısıyla çözüm üreten girişim modellerini kapsamaktadır. Ürün/hizmet, satış-pazarlama, lojistik, teknoloji kullanımı, tedarik ağı, üretim yöntemi, hizmet sunma biçimi veya diğer aşamaların bir veya birkaçında yenilikçi yöntemler kullanan girişim fikirleri programa başvurabilir.

Kazananlar, "Ön Kuluçka Programı"na dahil olma hakkı elde edeceklerdir. Bu program, herhangi bir sektöre yönelik yenilikçi girişim fikri olan ve bu fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimci adayları için entegre bir programdır. Program kapsamında, girişimci adaylarına yeni nesil girişimcilik alanında ihtiyaç duyabilecekleri temel eğitimler verilecek ve uzmanlar tarafından mentorluk sağlanacaktır. Eğitim, danışmanlık ve mentorluk süreçlerini içeren 3 aylık programın sonunda, girişimci adaylarının fikirleri iş modellerine dönüştürülerek programdan mezun olmaları hedeflenmektedir.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme